Delftse SchaakSite

DSC-H8 verliest strijd om sub-top

Teneinde rustig te kunnen spelen was de uitwedstrijd van DSC8 tegen het jeugdteam van Voorburg op vrijdag 8 maart verplaatst naar een alternatieve locatie van deze schaakvereniging, nl. bij de Sierkan (een voormalige melkhandel) gelegen nabij station Laan van NOI. Aldaar was het inderdaad rustig! Afgezien van de twee teams en de wedstrijdleider (WL) was daar verder niemand. De wedstrijd was goed voorbereid en de WL bracht de koffie rond. Het jeugdteam bestaat merendeels uit teenagers. Het speeltempo is 1 uur en 20 minuten, voor de meesten onder ons geen probleem.

Op bord 1 speelde Jan met wit tegen een jongeman met de nodige ervaring. In de eindfase liet Jan zich door hem verrassen door een gecombineerde pion (doorgeschoven naar rij 3) en dame aanval van zwart. Hij dreigde mat te gaan en gaf op.

Uw reporter (met zwart) speelde op bord 2 tegen een teenager, die ook al langer meedraait. De strijd in het dame gambiet ging gelijk op. In het eindspel met alleen nog de nodige pionnen over op het bord werd de situatie uitzichtloos. Beide partijen kwamen remise overeen.

Op bord 3 was de tegenstander van Jan Bouke (met wit) een jeugdige speler met het nodige geduld en inzicht. Jan Bouke raakte al snel een stuk kwijt, gevolgd door een toren en aantal pionnen tegen een stuk van zwart. Door goed spel wist Jan Bouke in een slechtere stelling dit terug te brengen tot 2 pionnen achterstand. Aan het begin van het eindspel kroop hij door het oog van de naald. Zwart zag een mat-zet over het hoofd. Niet dat dit veel uitmaakte. In tijdnood werd Jan Bouke alsnog mat gezet.

Joop speelde met zwart op bord 4 tegen de teamleider van Voorburg 2; een speler met 400 ELO punten extra, die zichzelf tactisch had ingedeeld. De strijd ging een tijd lang gelijk op. Toen in het slot-offensief de witspeler op zijn damevleugel door de defensie van Joop brak werd zijn stelling onhoudbaar en moest hij even later opgeven.

Op bord 5 ging Ernst (met wit) wederom voortvarend van start. In een snel tempo, kenmerkend voor het spel van Ernst, werd een stelling opgebouwd waarin zijn tegenstander geen verweer had tegen zijn scherpe aanval strategie. Na een goed uur spelen was de partij voorbij, resulterende in winst voor Ernst.

Bert (met zwart) speelde op bord 6 in een Siciliaanse partij tegen een jong meisje dat mogelijk wel aanleg heeft voor schaken, maar nog niet bekend was met deze opening. Langzamerhand werd zij opgerold door Bert, die in een rustig tempo na twee uur zijn laatste zetten deed en zijn partij winnend afsloot.

De uitslag van Voorburg 2 - DSC8 werd uiteindelijk 3,5 2,5 waardoor DSC8 een plaats zakt in de sub top van haar klasse.

er zijn geen reacties: reageer
OGD Rapid

Chess Run

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap