Delftse SchaakSite

DSC-H8 scoort 92% tegen Wassenaar 2

Er zijn van die dagen dat alles goed verloopt. Maandag 18 februari speelde DSC thuis tegen Wassenaar 2, een internationaal team. Het zou een gedenkwaardige avond worden met 5 winst partijen en een remise voor DSC8.

Op bord 1 speelde Jan (met zwart) tegen de teamleider van Wassenaar 2, een goede speler, een pittige partij. Beide spelers hielden elkaar tot het eind toe in evenwicht. Op een sterk uitgedund bord werd remise overeengekomen, waarin beide partijen zich konden vinden.

Op bord 2 was de tegenstander van uw reporter (AdJ met wit) een Amerikaanse, sterke scholier met hoge rating (meer dan 1500). Mogelijk teneinde een doorbraak te forceren liet de zwart speler zich en passant slaan. Tijdens een toren-gevecht om een vrij staande pion van zwart op de 7e lijn kwam zwart onopgemerkt in een dubbelaanval terecht, waarna mat volgde.

Jan Bouke (met zwart) speelde op bord 3 een gedegen partij tegen een “op papier” iets lichtere speler. In het eindspel raakte de koning van wit, geheel ingesloten in een blok van stukken van wit en omringend door zwarte aanvallers. In deze semi-stikmat situatie kon wit geen zet meer doen zonder zware verliezen. Wit gaf op.

Joop (met wit) op bord 4 had in zijn partij een harde dobber aan zijn tegenspeler met een kleine 200 ELO punten meer. In het middenspel won hij een stuk, maar verloor tegelijkertijd diverse pionnen. Ondanks het afgeslagen aanbod van een torenoffer kon hij na een spannende voortzetting de partij winnend afsluiten.

Op bord 5 was Ernst (met zwart) voortvarend van start gegaan. In een snel tempo, karakteristiek voor het spel van Ernst, werd een stelling opgebouwd waarin de meeste stukken nog op het bord bleven. In het middenspel wist Ernst voordeel te behalen. Na de nodige zetten met paarden in het eindspel won hij zijn partij.

Bert (met wit) speelde op bord 6 tegen een charmante dame met een Engels/ Frans klinkende achternaam. Zij was geen partij voor het ervaren spel van haar tegenstander. Al snel bleek uit haar wanhopige blik, dat zij niet opgewassen was tegen de belegering door Bert. De partij was relatief snel afgelopen, hetgeen ongebruikelijk is voor Bert.

De uitslag DSC8 – Wassenaar 2 werd uiteindelijk 5½–½.

er zijn geen reacties: reageer
Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap