Delftse SchaakSite

DSC-H1 wint tegen Rijswijk

Het was dan zover: de clash met mede-koploper Rijswijk. Zij hadden ook nog geen puntverlies en het zelfs op bordpunten wat beter gedaan dan wij, dus gewonnen moest er worden. Ze hadden het professioneel aangepakt met een tactische opstelling en een gezamenlijk trainingskamp, dus we moesten aan de bak.

Lange tijd stond het gelijk. Op bord 3 had Enrico een dubbele aanval gebaseerd op mat achter de paaltjes op het bord, waarna tegenstander Thakoerdien, op papier hun sterkste speler, de strijd meteen moest staken. Ricardo was echter op bord 4 met een stuk achter uit de opening gekomen en moest al snel zijn koning omleggen.

Martin op bord zeven kreeg een remise-aanbod, dat hij aan mij voorlegde (dank namens de teamcaptain!). Het was een goed moment om even een rondje langs de borden te doen.

Superinvaller Gert op bord één had een van zijn systeempjes op het bord en was met veel activiteit en een sloot tijd meer uit de opening gekomen. Ikzelf op het bord daarnaast had een dameloos eindspel met wat mogelijkheden tot druk; Ted op vijf stond een pion achter, maar in ruil daarvoor wel een droomstelling, Richard op zes had een stuk minder maar wel drie sterke pionnen meer, en bij Kees leek niet zoveel aan de hand. Remise bij Martin was dus geen probleem.

Daarna gebeurde er een tijdje niet zoveel. Ted had inmiddels zijn pion terug en was bezig met het melken van een toreneindspel met ongelijke lopers, dat zijn tegenstander actief leek te verdedigen. Deze claimde op een gegeven moment remise door drie keer dezelfde stelling (was dit gepland Ted? ). Kees liet zich opeens mat zetten in een stelling waar nog niet zoveel aan de hand was. 3-2 voor hen dus!

Gert en ik waren inmiddels al wel materiaal voor gekomen en dat ook aan het afwikkelen, waardoor de 4-3 op een gegeven moment viel, voor ons dus.

En dan Richard nog. Hij stond inmiddels serieus minder: met een toren en zes pionnen probeerde hij het te houden tegen een toren, loper en vier pionnen. Zijn tegenstander bleek wel heel erg bereidwillig om die loper weer te geven voor twee pionnen, maar hij stond nog steeds wel beter. Het leek mogelijk voor hem om een eindspel met toren en vier pionnen (waaronder een vrijpion) tegen toren en drie pionnen te krijgen.

Maar onze Richard kreeg je niet zo snel klein! Met snode trucs wist hij opeens zijn toren te activeren, waardoor zijn tegenstander besloot dan de torens dan maar te ruilen, maar Richard had goed gezien dat de tegenstander buiten het vierkant van één van zijn pionnen stond, en zo werd het zelfs nog 5-3. Goed nieuws, want met nog maar twee wedstrijden te gaan staan we nu twee matchpunten los. Op 18 maart wacht Promotie 1.

Al mijn indrukken zijn misschien verkeerd, ik word graag verbeterd door mijn teamgenoten!

er zijn 10 reacties: lees | reageer
OGD Rapid

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap