Delftse SchaakSite

DSC 7 wint van RSC-Belgisch Park 3

Na twee thuiswedstrijden gespeeld te hebben mocht DSC7 dit keer op bezoek bij RSC-Belgisch park 1. DSC7 trok aan t langste eind door met 5 ½ -2 ½ te winnen.

Enkele korte partijverslagen:

Zimo speelde op bord 1 met wit een King's Indian Kramer System (met c4, d4 en e4) en kreeg een gestage voorsprong door beheersing van het midden en de twee halfopen lijnen a en b. Door het verkeerd benutten van deze voorsprong wist de tegenstander een venijnige aanval op te zetten waar maar net aan te ontkomen was. In het eindspel werd de dame tegen een toren geruild maar vanwege een vrijpion op de 6e rij werd het toch remise.

Eric kreeg met wit een reversed Benoni op bord 5. Hij kwam goed uit de opening, maar drukte niet door met de damepionnen en het centrum dat in handen was werd ook aanvankelijk niet benut. Een remise dreigde, maar zijn tegenstander deed een paar onnauwkeurige zetten, mede onder tijdsdruk. Uiteindelijk viel de vlag en het punt was binnen.

Ruben speelde op bord 6 met zwart een koningsgambiet, waarmee hij na een hoop afruilen met één pion voorsprong het middenspel in ging. Door wat slordige zetten belandde hij in een vervelende pin waar hij zich uiteindelijk uit wist te schaken. Na het afruilen van dames en beide torens, was het eindspel met koning en pionnen redelijk eenvoudig te winnen.

Nils speelde op bord 7 met wit het Italiaans, waarbij z'n tegenstander al heel vroeg in de partij z'n dame ontwikkelde naar f6. Vroeg in het middenspel werd de dame ingesloten, waarna zwart op gaf.

Hans kwam op bord 8 geforceerd uit de opening; zijn tegenstander ging met verve en in een snel tempo ten aanval, een aanval die niet makkelijk te pareren was. In verband hiermee werd gekozen voor een (voor de tegenstander op dat moment) onverwachte ruil van de dames.
In het middenspel zag Hans een aanval van een paard op een van zijn torens uit het oog en verloor daardoor een kwaliteit. Ondertussen had hij wel kans gezien onderweg een paar pionnen af te snoepen. Het verlies van deze pionnen bleek in het eindspel cruciaal.
Bij ingaan van het eindspel met een toren voor de tegenstander tegen 2 paarden werd door sterk samenspel van de paarden de toren van de tegenstander geneutraliseerd waardoor het mogelijk was met de overgebleven pionnen op te stomen. Toen promotie bijna een feit was, gaf de tegenstander op. Een voldaan gevoel was de beloning voor deze inspannende pot!

Uitslagen van alle borden:

RSC-Belgisch Park 3 (1410) - DSC7 (1406) 2½-5½
1 H. Lucas 1473 - Z. Sibbing 1586 ½-½
2 L.J. v/d Meer 1369 - A. Hassan 1487 ½-½
3 M. van Velzen 1535 - N. Jansen 1341 1-0
4 M.H. de Groot 1387 - R. Astudillo 1392 ½-½
5 R. de Boer 1257 - E.L. Wagter 1331 0-1
6 H.C. Verploegh 1475 - R.M.N. Beumer 0-1
7 C. de Jong 1376 - N.E. Hullegien 0-1
8 M. Wapenaar - H. Hendriks 1298 0-1

Nils Hullegien

er zijn geen reacties: reageer
OGD Rapid

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap