Delftse SchaakSite

DSC-H1 wint ook derde wedstijd

Het eerste team in de HSB-competitie heeft ook z'n derde wedstrijd gewonnen. De cijfers (en de ratings) laten een groot verschil zien, maar zo voelde het niet: na een uur of 2,5 was er nog steeds strijd op alle borden.

Yasin kwam op bord 1 met een klein plusje en een grote tijdsvoorsprong uit de opening. Zijn tegenstander bleef echter taai verdedigen en kwam op een gegeven moment zelfs een pionnetje voor. Na een hoop avonturen werd het uiteindelijk remise.

Ikzelf kreeg een normale openingsvariant met een tempo meer op het bord. Ik wist wat zwaktes te maken, een pionnetje te winnen en kon het uiteindelijk met een mataanval afmaken.

Een puntje voor Enrico, een puntje voor Bob en een nul voor Richard. Meer heb ik niet te melden, misschien krijgen we later meer nieuws.

Ted laat weten:
"Mijn partij was er een van spelen met pionnenstructuur. Mijn jonge tegenstander speelde niet heel actief maar heel gedegen, en er bleef lang een wat Max Euwe een touwtrekstelling noemde op het bord. Zoals bekend moet elke pionzet dan haarfijn worden berekend en ingeschat.
Dat deed ik een moment niet goed genoeg, maar mijn tegenstander verzuimde de kritieke variant te spelen. Daarna had ik een drukstelling, die ik geduldig kon uitbouwen door eerst een loperpaar te verkrijgen, en daarna een vrijpion te creren. In hoge tijdnood wist mijn tegenstander de problemen niet allemaal op te lossen, en toen de pion promoveerde gaf hij op."

Martin kreeg met zwart een opening op het bord die hij niet kende, maar dacht zich goed opgesteld te hebben en na een grote ruil op e5 de betere stukken over te houden. Echter, nadat dit op het bord kwam bleek het toch wat tegen te vallen. Het overgebleven zwarte paard bleek geen route te hebben naar het sterke veld e5, want dan zou wit de mogelijkheid tot een sterk kwaliteitsoffer krijgen. Wit sloeg Martin's remiseaanbod - waarschijnlijk terecht - af en voerde de druk op, zeker ook op de klok. Martin versnelde net op tijd en verdedigde goed; al was er na loperruil wel een moment dat hij de controle enigzins kwijt meende te zijn. Wit profiteerde echter niet (analyse zal moeten uitwijzen of dat kon) en met inmiddels beiden een minuut of 2 op de klok wist Martin los te komen en nadat wit een toren teveel ruilde bleek hij zelfs actiever. Het einde kwam vervolgens plotseling, toen de witte dame middels een aftrekaanval gevangen werd.

En Kees:
"Ik kreeg een gunstige stelling, ruim plus 1 volgens Fritz, maar niets duurzaams. Met nog steeds voordeel maar zonder uitzicht op blijvend voordeel - hout! - heb ik uiteindelijk de zetten herhaald: remise."

6-2 dus uiteindelijk; op 13 december spelen we tegen SHTV.


1 Y. Sari - T.J. Beeren 2074 -
2 A.J.L. van der Velden 2172 - A. Middelkoop 1782 1 - 0
3 E. Blees 2167 - M.M. Albers 1687 1 - 0
4 B. Voogt 2142 - R.P.C. Zoun 2069 1 - 0
5 R. Oranje 2102 - Y. van Deutekom 1944 0 - 1
6 T.J.M. Barendse 2045 - J.R. Tjin a Lien 1642 1 - 0
7 M.A. Glimmerveen 2027 - W. Bik 1867 1 - 0
8 K. van der Meer 2024 - C. Catalan 1620 -

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

July
Mon22Zomertoernooi (3)
Mon29Zomertoernooi (4)
August
Mon 5Zomertoernooi (5)
Mon12Zomertoernooi (6)
Mon19Simultaan clubkampioen
Mon26Algemene Ledenvergadering

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap