Delftse SchaakSite

Pupillendag 14 april 2018

Op zaterdag 14 april werd in het Densportcentrum van Delft de HSB Pupillendag gehouden. Tegelijk werd er het open schoolschaakkampioenschap gespeeld zodat ook niet-clubschakers van de partij waren. Het weer was buitengewoon aangenaam wat er vermoedelijk toe leidde dat het deelnemersveld wat uitgedund was. Na een kleine technische herindeling werd er gestart met 8 deelnemers in de F en G groepen en 13 deelnemers in de H groep. Het speelschema was in elke groep een halve competitie.

In de F groep ging de strijd tussen Laura Jansen, David Madularea en Hugo Tiggelhove van sv Voorburg en Finley Stokking van Schaakmat. Hannes en Vhinnzee, beide schoolschakers, kwamen goed mee maar konden uiteindelijk niet meedoen voor de prijzen. Met slechts een half puntje verschil wist David Madularea met 6 uit 7 het kampioenschap categorie F binnen te halen. Tweede werd Laura Jansen met 5,5 uit 7.

In de G groep was het een stuk spannender en moest de beslissing door een barragewedstrijd vallen. Na de voorlaatste ronde was de top drie wel bekend, maar de volgorde kon nog volledig op zijn kop gezet worden. In de laatste ronde verloor Noor Alkurwi echter maar werd daarmee derde met 4,5 uit 7. Tijmen Luzac (SHTV) en Thomas Dijkhuijsen (Voorburg) eindigde beide met 5,5 uit 7. Tijmen had de onderlinge wedstrijd weliswaar gewonnen, maar toch werd er een barrage wedstrijd gespeeld. Als het na deze wedstrijd weer gelijk zou zijn, zou Tijmen alsnog winnen. Tijmen won de eerste wedstrijd in de barrage zodat een tweede wedstrijd niet meer nodig was, immers Thomas kon alleen nog gelijk komen. Toch was dit een mooie ontknoping.

Het langste was groep H bezig met maar liefst 13 ronden. Met een kleine uitloop waren we toch iets na 17 uur klaar inclusief een barrage wedstrijd. In deze groep deden Emma Barbier (sv Voorburg) en Art Ziedses (DD) niet voor elkaar onder. Met 12 uit 13 eindigde zij dus gelijk. Onderling had Emma gewonnen van Art. Voor de winst in deze groep moest dus ook een barrage beslissing brengen. Na een spannende tweekamp hier waren wel twee wedstrijden nodig wist Art twee keer te winnen en zodoende de winnaar van de H groep te worden.

De winnaars zijn in elk geval geplaatst voor het NK Pupillen in Meppel. Waarschijnlijk mogen er ook nummers twee mee. Zij zullen dan een uitnodiging krijgen.

Alle helpers wil ik graag bedanken voor de hulp tijdens dit toernooi met in het bijzonder Ted Barendse, Rob Smits en Jan Bouke Tiersma. Het was een gezellig toernooi.

Het volgende jeugdevenement bij DSC is op zaterdag 17 juni (Grand Prix 8). Tot dan!
Coen Leentvaar, Jeugdleider DSC.

er zijn geen reacties: reageer
Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap