Delftse SchaakSite

DSC4 speelt gelijk in enerverend duel met Promotie 2

Ik had een wat onhandige valse start aan de avond. Google had mij naar de andere kant van Zoetermeer gestuurd, dus ik kwam met de taxi praktisch een halfuur te laat binnen. Daar stond het al ongeveer 1-0 voor de tegenstanders aangezien Ashwin in zijn opening zijn paarden zo hard had mishandeld dat ze kreupel waren geworden.

Aan de andere kant, stonden er prettige stellingen op alle overige borden, dus ik had nog alle vertrouwen in een goede afloop. De spelers zullen voor zover zelf nog wel iets toevoegen over hun partij. Ik heb niet alles meegekregen, maar voor zover:

bord 1:
Ricardo aan mijn linkerzijde had in de opening 2 pionnen cadeau gekregen, dus die telde ik alvast. Later blunderde hij, iets wat ik niet vaak zie gebeuren, 3 ply diep zijn belangrijkste vrijpion weg en moest hij er nog voor vechten. In een lastig toreneindspel waar beide spelers op het increment speelden, ging zijn tegenstander door de vlag.

bord 2:
Gelukkig investeerde de opponent veel tijd in de opening, waardoor m'n tijdsachterstand in het middenspel beperkt was, en uiteindelijk was het mijn tegenstander met tijdsproblemen. :D Aan de staart van het bericht een, gezien de opmerkelijke opening vrij vroeg beginnend, partijfragment.

bord 3:
Ted kwam voor mijn idee prima uit de opening en had een mooie drukstelling. Waar dit volgens mijn inschatting toe zou leiden was een pionwinst en dan rustig uitbouwen. Toch stond er even later een onduidelijke stelling op het bord, waar Ted weliswaar nog steeds de lijnen en touwtjes in handen had, maar de beoogde pionwinst aanvankelijk pionverlies/-offer werd. Deze werd teruggewonnen, maar de rente bleef uit. In het resterende eindspel greep Ted, zoekend naar een winst, mis.

bord 4:
Kees speelde tegen een jonge tegenstander. In het middenspel stond Kees weliswaar prettig/beter, maar er was nu ook niet zo heel veel aan de hand toen hij ineens mocht constateren: "uw tijd is verstreken"

bord 5:
Henrik zal niet geklaagd hebben over zijn stelling na de opening. Ik heb helaas weinig wendingen gezien aan die kant van de zaal, maar het zou me niets verbazen als het ergens winnend voordeel was geweest. Echter toen ik na afloop van mijn eigen partij nog eens keek, stond er een remise-achtig eindspel op het bord. Deze moest, na een afgeslagen remise-aanbod, uitgeblitzt worden. In de wederzijdse vliegende tijdnood ontstond ergens toch een stelling die onhoudbaar bleek.

bord 6:
Zoals gezegd, de opening was niet erg geslaagd bij Ashwin. Zijn stukken stonden elkaar in de weg en voordat hij zijn paarden genezen had, stond er een verre vrijpion in zijn stelling. Vlotte 1-0 naar Zoetermeer. Volgende keer beter!

bord 7:
Peter was ziek, en Willem-Jan v/d Broek had zich bereid getoond de honneurs waar te nemen. Zoals altijd goed voor een enerverende partij waarin vanalles gebeurt. 1 pion geofferd; 2 pion geofferd; 3 pion geofferd; koning op de tocht, maar toch sneller zijn met de aanval. Enfin, hij zal vast nog een fragment plaatsen, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een nul op het bord; waar het eerder een vol punt leek te gaan worden.

bord 8:
Arno speelde een prima partij; hij heeft zijn fragment al geplaatst voor de liefhebber. Prettige plus, kalmpjes de tegenstander in elkaar frommelen, uiteindelijk materiaal winnen en een mooi matnet bouwen.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Oliebollen-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap