Delftse SchaakSite

DSC4 - Botwinnik 1 eindigt onbeslist

De wedstrijd tussen 2 van de 3 koplopers in de promotieklasse is na lange en harde strijd in een 4-4 gelijkspel geŽindigd.
Tijdens de wedstrijd ging het alle kanten op. Lang bleef het onduidelijk, daarna dacht ik dat we gingen winnen. Ineens leken we op een nederlaag af te stevenen om vervolgens toch weer op de winst te mogen hopen. Uiteindelijk werd het dus een gelijkspel.

Dit gebeurde (vanuit mijn perspectief, correct me if i am wrong) er op de borden in chronologische volgorde:

Martin had tegen Rinze Mulders op bord 7 zijn dag niet. Hij dacht lang na tijdens de opening om de juiste zetten en een plan te verzinnen en stond binnen de korste keren bijna een uur achter in tijd. Uiteindelijk ging hij dan ook in tijdnood ten onder. (0-1)

Op bord 6 had Henrik tegen Stefan Buchly een prima partij. Hij kwam goed uit de opening, kwam steeds beter te staan, maar koos uiteindelijk niet voor het goede plan. Een doorbraak op de andere vleugel was veel kansrijker geweest. Nu vervlakte de stelling en verzandde de partij in remise. (0,5-1,5)

Kees speelde tegen Rogier Zoun op bord 2. Kees bood ergens onder weg remise aan, dat de tegenstander weigerde (hij zei achteraf niet van remises te houden en bijna altijd door te spelen). Daarna kwam de tegenstander langzaam maar zeker in tijdnood. Hij probeerde een kansrijk uitziend dubbel stukoffer, maar Kees accepteerde alleen het eerste stuk en niet het tweede. Daardoor stond Kees dus een stuk voor en mocht hij zelfs zelf gaan aanvallen. Niet veel later was het dan ook uit! (1,5 -1,5)

Ivar op 1 tegen Thom Beeren had een rare partij. Hij kwam prima uit de opening, deed toen 1 mindere en 1 hele slechte zet en kwam totaal verloren te staan. Beeren pakte de geboden kans echter niet helemaal, waardoor Ivar weer terug in de partij kwam en weer gelijkwaardig of misschien zelf iets beter kwam te staan. Helaas gaf Ivar de tegenstander nog een kans, en deze werd wel met beide handen aangegrepen: Ivar stond ineens razendsnel mat. (1,5-2,5)

Ricardo speelde op bord 8 tegen Wouter Bik. Volgens Ricardo deed de tegenstander het op zet 10 al niet goed, waarna hij nooit echt een kans meer heeft gehad. Ik heb dat moment zelf niet bewust gezien, maar de hele partij zag er strak uit en het was dan ook wachten op de genadeklap. Wouter probeerde nog een geintje op de laatste zet, maar Ricardo accepteerde de aangeboden toren op de juiste manier en mocht daarna de felicitaties in ontvangst nemen. (2,5-2,5)

Peter, op bord 5 tegen Erik Middelkoop, had een lichtelijke desastreuze opening en leek al snel het onderspit te moeten delven. Gelukkig rechtte hij de rug nog even en speelde de tegenstander het ook niet optimaal, waardoor hij in de partij bleef en uiteindelijk nog een halfje kon redden. (3-3)

Ted speelde op bord 3 tegen Yde van Deutekom, die hij vroeger nog training heeft gegeven. Yde leek de opening niet goed te spelen, waardoor Ted iets beter kwam te staan en ook een half uur extra tijd op de klok kreeg. Normaal gesproken is dat aan Ted wel besteed, maar er ging ineens iets mis (onderste rij dacht ik) waardoor hij een belangrijke pion moest inboeten en slecht tot verloren kwam te staan. Gelukkig was de tegenstander zo aardig om in tijdnood zijn vrije a-pion weg te geven, waarna er een eindspel resteerde dat voor geen van beiden nog te winnen bleek. (3,5-3,5).

Walter speelde tegen Wilco Kort op bord 4 een lange partij waarin hij eerst wat beter leek te staan, daarna moest gaan keepen om vervolgens toch weer voorzichtig aan de winst te mogen gaan denken. Het uiteindelijk toreneindspel leek zeer kansrijk, hoewel ook weer niet eenvoudig. Na lang gemanouvreer kon hij het toch niet voor elkaar krijgen om te winnen en moest dus in remise berusten. (4-4)

Al met al denk ik een terechte uitslag. Het kon beide kanten op. Of wij, Botwinnik of Promotie uiteindelijk het meest blij moet zijn met deze uitslag zal pas na de laatste ronde blijken vermoed ik.

Individuele uitslagen:
 DSC42002-Botwinnik 119384 - 4
1Ivar de Hoogt1977-Thom Beeren19980-1
2Kees van der Meer1965-Rogier Zoun19771-0
3Ted Barendse2097-Yde van Deutekom1998½-½
4Walter Anema1981-Wilco Kort1888½-½
5Peter Lode1860-Erik Middelkoop1902½-½
6Henrik Tamerus1926-Stefan Buchly1982½-½
7Martin Glimmerveen2063-Rinze Mulders18650-1
8Ricardo Slaa2144-Wouter Bik18941-0

er zijn 6 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap