Delftse SchaakSite

Wassenaar 2 -DSC11

Wassenaar 2 - DSC11 d.d. 23 oktober 2017: 2,5-3,5

De bereikbaarheid van de speellocatie liet deze avond sterk te wensen over. Gelukkig was iedereen toch op tijd aanwezig. Naast de bekende gastvrijheid kregen we daar ook te maken met enige vrijgevigheid.
Om tien over acht was bord drie klaar: Jan Bouke mocht eerst een paard nemen zonder direct teruggeslagen te worden en won daarna de koningin, waarna zijn tegenspeler opgaf.

Ook Jan op bord één was snel klaar. Hij haalde zijn eerste halfje binnen met nog een koning, dame, paard en vijf pionnen van elke kleur op het bord in een gelijkwaardige stelling.

Aan bord twee had Hans minder geluk, want in een goede stelling sloeg hij helaas met het verkeerde stuk terug op f6. Drie zetten later stond hij mat. Iedereen met verbazing achterlatend. 1,5-1,5 dus.

Aad had ondertussen in zijn partij een licht voordeel van één pion bereikt, maar die partij was nog lang niet uit. Na een spannend pionneneindspel moest Wassenaar capituleren op bord vier.

Bij de stand 1,5-2,5 speelde Joop op bord vijf met gemiddeld twintig minuten minder tijd in een ingewikkelde stelling. Totdat na lang en nauwkeurig spelen Joop met dame en paard, tegen twee torens en een loper, remise bewerkstelligde door zetherhaling. (2-3)

Ernst hield op bord zes na veelvuldig zetten en ruilen relatief meer pionnen over. Met koning en pionnenmeerderheid duwde Ernst paard en koning van wit terug, maar promoveren met zijn a-pion mislukte. Ondertussen gingen diverse pionnen van Ernst verloren en hield vanwege de spanning in tijdnood het noteren op. Wassenaar bood plotseling, o.i. enigszins ten onrechte, remise aan. Ernst accepteerde en haalde het laatste halfje binnen en daarmee de tweede teamwinst.

Met een goed gevoel keerden wij huiswaarts.
Jan Bouke Tiersma & Aad de Jong

er zijn geen reacties: reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Chess Run

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap