Delftse SchaakSite

DSC2 laat MP liggen tegen DD

DSC2 speelde een goede wedstrijd tegen DD 1 maar vergat zich te belonen met 2 matchpunten. Het werd slechts 4-4 terwijl een 5-3 overwinning er wel degelijk in heeft gezeten en op zijn minst 4½-3½. Uw dienaar had een tactische opstelling uit de hoge hoed getoverd met op de witte borden agressieve witspelers en bovenin met zwart degelijke spelers als Bob en Hans. DD kwam met 1 GM, Van der Wiel en liet Fedorchuk en Arnaudov thuis. Het had 1 invaller: de bekende Hagenaar Alexander Munninghof. De gemiddelde leeftijd van DD heb ik niet berekend maar met ons team vergeleken zouden wij jong-DD kunnen zijn.

De wedstrijd begon zeer voortvarend voor de onzen. Middels een trucje in het middenspel wist ik middels een paardterugzet met aanval op de dame een loper op g7 te winnen. Niet veel later wist ook Jan Peter de winst te melden en had Kim geremiseerd tegen de zeer solide Blokhuis. 2½-½. Wat stond daar tegenover? Bob had een pionnetje verloren tegen Werksma en Hans kon het niet bolwerken tegen Vand er Wiel (bord 3). Bob zou later inderdaad verliezen. De resterende 3 borden waren echter in het voordeel van DSC. Gert stond gewonnen en maakte het prima af , pakte een toren en vermeed eeuwig schaak. 3½-2½. Teds tegenstander stond de hele middag te verdedigen en Walter had een pion meer in een torteneindspel. Minstens 2 remises dacht ik toen ik wegging om naar Ado-NEC te gaan. Net bij mijn auto aangekomen hing Henrik al aan de lijn. Ted heeft geblunderd!
Tjsa dan maar 1 mp , Walter had zijn toreneindspel niet actief genoeg doorgespeeld en wenste geen risico te nemen met kans op helemaal niets. 4-4 dus en we moeten nu nog aan de bak tegen De Pion en directe concurrent Stein. We hebben nu 6 MP en zelfs met 7 zijn we nog niet helemaal zeker van behoud door de uitslagen deze ronde.DD speelt daarin ook nog een rol, want zij spelen ook nog tegen Stein.

er zijn 5 reacties: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-7600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap