Delftse SchaakSite

Ted Barendse grijpt net naast remise op Corus

In de vijfde ronde van het Corus-toernooi zag Ted Barendse in de laatste tijdnoodfase een half punt door zijn vingers glippen.

Ted speelde in ronde vijf tegen de jonge Jan Werle. In het middenspel onstond een complexe stelling die draaide om een witte vrijpion op c6.

Er werd uiteindelijk afgewikkeld naar een eindspel waarin Ted met zwart een dame had, en Werle met wit twee torens. In de analyse kwamen nog andere - kansrijke - varianten op het bord. Maar in de laatste tijdnoodfase [beide spelers hadden minder dan 5 minuten] ging het in het moeilijke eindspel toch mis voor Ted.

De grootmeesters maakten er een aantrekkelijke dag van. Knap was de overwinning van Jan Timman. Hij versloeg met de zwarte stukken Bologan. Nadat hij in het middenspel een pionnetje had opgepeuzeld schoof hij het eindspel zeer beheerst naar winst.

Sokolov riep in zijn partij groot onheil over zich af. Het kostte hem de partij, en leverde zijn tegenstander [Akopian] de dagprijs op.

De andere partijen eindigden in remise, maar waren niet saai. Van Wely en Topalov besloten weliswaar al vroeg tot remise in een stelling die vanuit beide zijden nog zeer interessant leek, maar de rest van de grootmeesters gingen er lekker voor zitten.

Shirov en Kramnik besloten na een leuke variant toch maar het punt te delen. De remise tussen Zhong en Bareev kwam voort uit een stelling met ongelijk materiaal waarin op het oog een soort evenwicht was ontstaan.

Leko en Svidler gingen echter tot het gaatje. Leko had tegen Adams een toreneindspel [oorspronkelijk met gelijke lopers erbij] met een pionnetje meer. Het was niet genoeg. En Anand kwam tegen Svidler een pion achter in een dame-eindspel. Maar ook Svidler beet zich stuk op de zwarte defensie.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap