Delftse SchaakSite

DSC wint tegen HMC Calder in KNSB-beker

In de eerste ronde van het KNSB-bekertoernooi moest DSC het opnemen tegen het sterke HMC uit Den Bosch.

Even een kort wedstrijdverslag:

Gisteren speelden Joost (bord 1 met zwart),Marten (3), Arend van Dop (4) en ik (2) tegen HMC Calder uit Den Bosch, dat 1e staat in klasse 1B en bovendien nog alles dik gewonnen heeft.
Vooraf dus een geduchte tegenstander. Ze kwamen echter met een team zonder GMs of IMs en op rating zelfs (iets) minder dan wij.

Joost had een goede stelling, maar liet een witte aanval te ver komen. Hij verloor dan ook. Was niet nodig, maar zulke dingen kunnen gebeuren.
Ik mishandelde een Pirc en stond na een zet of twintig verloren. In wederzijdse tijdnood wist ik te vluchten naar een stelling met een kwaliteit minder. Om de 35 zetten vol te maken (speeltempo is 35 zetten in 1.45 uur + 15 min. voor de rest van de partij) viel ik mijn tegenstanders dame op zet 35 aan. Die vergat hij weg te halen, zodat ik een dame won :)
Tussenstand: 1-1
Arend had in de opening 2 pionnen veroverd en ruilde af naar een waarschijnlijk gewonnen toreneindspel. Hij liet zijn tegenstander nog ver komen, maar won uiteindelijk toch. 2-1 dus, en Marten had zijn ietwat verdachte stelling (naar eigen zeggen stond hij ergens verloren) omgetoverd in een remise-stelling. Toen hij ook nog een kwaliteit buitmaakte, won hij zelfs nog!

Al met al een geflatteerde 3-1 overwinning en we gaan door naar de laatste 8 van de poule!er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap