Delftse SchaakSite

DSC5 verliest laatste wedstrijd

DSC5 heeft de laatste wedstrijd van het seizoen verloren. Tegen De Novelty Destroyers werd het 3-5, waarmee ook de theoretische kans op een kampioenschap theoretisch bleef.

Om kampioen te worden, moest er gewonnen worden en moest - gelijktijdig - SHTV 3 winnen van Promotie 3. Eerstgenoemde maakte bij winst ook nog kans op het kampioenschap als wij niet zouden winnen. Als, als, als.

Bij DSC liep het allemaal niet fantastisch. Albert Kemeling had alle geluk van de wereld dat zijn tegenstander een zeer sterke voortzetting in het toreneindspel miste waarna hij zeer slecht zou hebben gestaan, en Roel Visser pakte in een stelling waarin nog van alles kon gebeuren erg makkelijk remise, net nadat Albert en zijn tegenstander ook remise overeen kwamen.

Corniel Nobel had inmiddels een zeer goede stelling uitgebouwd tot een winnende, en tekende daarmee voor de 2-1 voorsprong.De overige borden waren niet noodzakelijk gunstig: Willem-Jan van den Broek was weer eens all-in gegaan, en het was maar zeer de vraag of dit dubbele pionoffer zich zou uitbetalen. Rene Torenstra stond niet geweldig, Arno Wiersma stond gedrukt, en de rest niet noodzakelijk beter.

Willem-Jan van den Broek verloor, en toen Gert-Jan Baas ook remise maakte, voelden de overige drie (zeker aangezien SHTV 3-Promotie 3 nog steeds gunstig voor DSC zou kunnen uitvallen) zich genoodzaakt ijzer met handen te breken.

Bij Rene Torenstra ging dat het eerste mis. Zijn tegenstander had 2 hangende stukken, maar pakken leek maximaal goed voor remise, en een mat­aanval was niet uitgesloten. Rene probeert dit te ontwijken, kwam in een eindspel met een kwaliteit minder te recht en verloor kansloos.

Toine Prangers had een iets beter +5-en eindspel, maar het risico van dat soort eindspelen is toch dat als je teveel probeert je verliest. En zo geschiedde.

Arno keepte zijn lastige stelling naar remise, verreweg het hoogst haalbare.

Zo verloren we dus, terwijl Promotie 3 de 4-4 binnenhaalde en de terechte kampioen werd.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap