Delftse SchaakSite

DSC 3 laat een duur punt liggen

Het derde team heeft in de 7e ronde een duur punt laten liggen. Tegen Charlois Europoort 3 kwam het niet verder dan 4-4.

De wedstrijd begon al met een grote tegenslag. Roland ten Have was om kwart over 1 nog niet bij ons denksportcentrum, waarop hij werd gebeld. Toen bleek dat hij zich had vergist en nog thuis was….. in Tilburg! Hij kon dus onmogelijk voor 2 uur in Delft zijn. Toen moest er hals over kop een invaller werden gevonden. Na nogal wat DSC-leden te hebben gebeld werd uiteindelijk Arnt Veenstra bereid gevonden. Die kwam om 5 voor 2 de zaal binnen met dus bijna een uur minder op de klok.

Hij speelde tegen een tegenstander die ook nog eens 320 ratingpunten meer had! Ga er maar aan staan. Nou dat deed Arnt ook, vol overgave! Helaas verloor hij op een bepaald moment een pion, en toen er later nog een tweede van af ging wikkelde zijn tegenstander keurig af naar een gewonnen stelling.

Teamleider Lucien was natuurlijk ook betrokken bij het zoeken van een invaller en ging regelmatig informeren naar de stand van zaken. Wellicht dat dit ten koste ging van mijn concentratie want ik haalde twee varianten door elkaar en kreeg vervolgens een alles verwoestende aanval op me af. Die werd keurig door Jesus afgewikkeld. Mijn 100%-score met wit (4-4) kwam dus abrupt tot een einde.

Zo stond het in no time dus 0-2. Die hadden we niet aan zien komen….

Een andere invaller, Kees, leek op bord 8 ook te gaan verliezen toen hij in de opening een pion prijs gaf. Hij rechtte zijn rug en won even later zijn pion terug, en toen hij er vervolgens nog eentje buit maakte waren de kansen gekeerd. Hij wist de buitgemaakte pion keurig richting 8e rij te loodsen, zodat zijn tegenstander de strijd staakte.

Hans had op het 3e bord ook snel een betere opening met zwart bereikt; eentje die veel weg had van de Marshall aanval. Zijn tegenstandster gebruikte veel tijd om een verdediging te vinden, maar vond die uiteindelijk niet. Hans wikkelde keurig af en wist de winst veilig te stellen dankzij zijn d-pion die de 3e rij op een bepaalde moment bereikte.

2-2 dus en de overige borden zagen er redelijk goed uit.

Alleen Ivar op 7 kwam maar niet los. Waar hij daar normaal wel in slaagt, zich los maken uit een soort omklemming, lukte dat dit keer niet bij hem. Een foute zet leverde een sterke aanval op zijn koning via de g-lijn op en hoe hij zich ook bleef verdedigen, er was geen houden aan.

Pieter zat dit keer weer op 2 met wit en daar werden al snel alle lichte stukken geruild. Resteerde een stelling met dame + 2 toren + 6 pionnen bij elke speler. Ze zochten beiden de koning op via de opengereten koningsvleugel. Pieter deed het net iets handiger dan zijn tegenstander en offerde een toren voor een sterke aanval. Hij won even later de toren terug en het leek erop alsof dit niet voldoende bleek. Toch maakte zijn tegenstander een fout en hapte Pieter, inmiddels in tijdnood gekomen, snel toe. Mat was niet te voorkomen.

Met een 3-3 stand en een gewonnen stelling voor Onno, zou een halfje voor invaller Ricardo genoeg zijn om de 2 matchpunten binnen te halen.

Hij trof echter de sterkste speler van CE3 aan bord 5 en moest dus vol aan de bak. Lange tijd leek er niet zo veel aan de hand, maar toch verloor Ricardo ergens een pion. Hij kwam in tijdnood en gaf toen plotseling nog een pion weg. Met 2 pionnen minder en geen compensatie was de strijd snel afgelopen.

En toen stond het dus 3-4 en moest Onno op bord 1 winnen.

Dat deed hij voortreffelijk. Na de opening leek er niks bijzonders aan de hand maar Onno liet zien dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Een klein voordeeltje in een gelijkkleurig loper-eindspel werd uitgebouwd en zijn koning ging een winnende wandeltocht uitvoeren. Zijn winst betekende dus 4-4 voor ons, en bovendien een mooie persoonlijk score van 5,5 uit 6 voor Onno! Klasse !

Omdat concurrent CSV wel won en Goes ook gelijkspeelde is er in deze poule nog veel mogelijk. We staan 1 MP achter op CSV, tegen wie we op 2 april (schrijf het op je kalender, en zet het in je telefoon, Roland !! ) aantreden. Niks is dus nog onmogelijk…..


KNSB; Klasse 3G; r7; za 19-mrt-2016
DSC Delft 3 - Charlois Europoort 3 4 - 4
1. Verbaken,O.P.(Onno) - Wit de,C.(Cor) 1 - 0
2. Buzing,P.C.(Pieter) - Borst,F.(Filip) 1 - 0
3. Stam,H.J.(Hans) - Osinga,A.(Angelique) 1 - 0
4. Lisdonk van de,L.J.P.A.(Lucien) - Canedo jr.,J.M.(Jesus) 0 - 1
5. Slaa,R.(Ricardo) - Kemner,P.(Peter) 0 - 1
6. Veenstra,A.H.(Arnt) - Soerjadi,K.(Kresna) 0 - 1
7. Hoogt de,I.(Ivar) - Holwijn,M.R.(Melvin) 0 - 1
8. Voorberg,K.(Kees) - Tinga,T.(Tjerk) 1 - 0

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap