Delftse SchaakSite

DSC8 wint met 6-2 van DD 7

Een klinkende overwinning tegen DD 7 van het zesde, het werd 6-2. We kunnen tevreden zijn. Vier partijen gespeeld, zes wedstrijdpunten.

We gingen voortvarend van start. Edgar behaalde eenvoudig een punt, zijn tegenstander kwam niet opdraven. Fred kwam snel een remise overeen en Bert behaalde vlot een keurige overwinning. Kortom, binnen een uur was de stand 2,5-0,5.

Maar alverwege de avond zag het er niet naar uit dat het zo'n overtuigende overwinning zou worden. Op vijf borden was het na een uur spelen nog behoorlijk spannend.

René vocht als een leeuw, maar verloor. Simon zat in een gierende tijdnood. Ik vond het weer een wonder hoe hij met minder dan een minuut op de klok, zijn tegenstander toch er onder kreeg. Antoon, onze invaller voor Rob, stond een stuk voor, maar moest op zijn tellen passen qua tijd. Hij speelde de partij keurig uit. Zijn tegenstander schudde hem de hand toen een van Antoon's pionnen kon promoveren. Wiebe speelde een mooie remise.

Eigenlijk heb ik niet veel van de andere partijen meegekregen. Mijn tegenstander en ik gebruikten de volle tijd. Het was een moeizame partij, ik stond constant onder druk, speelde een soort catenaccio. Op het moment dat ik mijn tegenstander dwong tot een algehele ruil, bleek dat mijn paard huppelend in zijn stelling de ene na de pion kon snoepen. Toen er ook nog een kwaliteit verloren ging, gaf hij op.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap