Delftse SchaakSite

DSC8 verliest in Den Haag

Schaakhuis 3 was gisterenavond net wat gelukkiger in het afronden van partijen dan het 8e. Alhoewel onze tegenstanders redelijk snel op een 3-1 voorsprong kwamen, zag het er ogenschijnlijk goed uit totdat Bert en Fred hun comfortabele en winnende voorsprong uit handen gaven. Een 5-3 nederlaag was het uiteindelijke resultaat.

Op bord 1 werd Wybe vakkundig weggezet in het Gr¨nfeld. Hieronder geeft hij aan dat hij zich niet had voorbereid, maar ik denk dat zijn tegenstander toch nog wat meer in huis had dan alleen voorbereiding.
Op bord 2 verloor Fred dramatisch in een volkomen gewonnen positie door zijn Dame in een vorkje te laten lopen. De teleurstelling was zo groot dat hij weigerde door te spelen in verloren stand. Terecht denk ik nu.
Zelf zette ik mijn tegenstander vrij gemakkelijk vanuit de opening onder druk. Hij speelde het Hollands, maar ondernam niets tegen mijn oprukkende h-pion, waarop ik op g6 kon slaan met een vrije h-lijn tot gevolg. Van het een kwam het ander.
Op bord 4 bood Edgar remise aan zonder met teamcaptain Herman te overleggen. Hij werd teruggefloten (zijn tegenstander nam zeer sportief het aanbod niet aan) en won.
Simon op bord 5 kwam in zijn gebruikelijke tijdnood en speelde de ene na de andere sterke zet met 10 seconden op de klok. Ook hij won zonder problemen.
Op bord 6 werd Rob mooi verslagen met een loperoffer op a3 om de lange rochade te breken, waarna er een mat met Dame en loper op a2 volgde.
Ook Herman op bord 7 werd snel en vakkundig weggezet. Door onnauwkeurigheden in de opening kwam hij met twee paar dubbelpionnen te zitten. Toen hij dacht hier iets mee te kunnen doen verloor hij nog een toren en kon opgeven.
Op bord 8 leek er voor Bert met een gezonde pion voor niets aan de hand, totdat hij mindere zetten ging produceren en langzamerhand werd teruggedrongen. In een wat moeilijkere positie ging hij door de vlag.

Al met al leek het Schaakhuis met wat meer gretigheid te spelen dan wij en om met een bekend aforisme te eindigen: Wie de ballen weggeeft, kan ze in hun eigen doel verwachten.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap