Delftse SchaakSite

DSC11 sluit het seizoen af met een fikse nederlaag

Op 30 maart speelde DSC11 de laatste wedstrijd tegen SHTV 5. Op voorhand was het al duidelijk dat het een uitermate lastige wedstridj zou gaan worden. SHTV 5 had in 8 wedstijden 15 punten en 38,5 bordpunt verzameld en was dus nog ongeslagen. Zij hadden genoeg aan een gelijkspel om kampioen van de vierde klasse te worden.
Enkele spelers van SHTV 5 waren voor aanvang er nog niet gerust op omdat DSC11 de laatste wedstrijden toch veel punten haalde.

De avond begin rustig en het duurde dit keer wat langer totdat er een uitslag viel. Maar er vielen er dan ook gelijk drie. Kike Krahe (3), Iljo Boels (4) en Manuel Krahe (5) verloren alledrie kort achter elkaar. Iljo kon een mat niet meer afdekken, Kike had drie pionnen tegen niets en Manuel stond ook opeens veel materieel achter.

SHTV 5 was op dat moment dus al kampioen.

Jaron de Rover (6) was daarna ook brij snel klaar. Hij streed tot de laatste zet maar moest daarna berusten in mat.

Twan Beekman (2) verslikte zich - zoals grootmeesters gelukkig ook nog steeds doen - in een simpele dubbele aanval ens tond een toren achter. Daar was dus ook geen redden meer aan.

Tenslotten was Nielas Jansen (1) nog bezig en hij worstelde in een moeilijke partij zich naar een overeengekomen remise. Een toreneindspel met 1 pion verschil is al lastig genoeg.

We zijn als DSC11 dus van een ramp behoed dus niet nog een 0-6 nederlaag. Door het halfje van Niels werd het dus 0,5-5,5

Als teamleider van DSC11 ben ik heel te vreden. We hebben leuke partijen gespeeld. Met de meest uiteenlopende resultaten voor een splinternieuw team mogen we niet klagen. DSC11 is uiteindelijk als zesde geeindigd met 9 punten (50 %) en 22,5 bordpunt.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap