Delftse SchaakSite

DSC 2 verliest jammerlijk van Soest 1

Het tweede team heeft wederom verloren. Ditmaal geflatteerd met 2.5-5.5 van Soest. Soest speelt nog mee om promotie. Het tweede is nu in forse degradatienood.

Ivar, onze invaller miste diverse winsten en moest genoegen nemen op bord 1 tegen een 2300 speler met remise. Het tactisch plan ging tot hier goed.
Kim verloor wederom en heeft duidelijk wedstrijdritme nodig.
Gert speelde een fantasierijke partij maar wist uiteindelijk slechts een NUl over te houden aan zijn partij,
Bob speelde wederom remise, ondanks een kwaliteit meer wist Bob de partij niet te winnen, maar verliezen doet Bob ook niet.
Ted heeft grote kansen gehad na een prima opgezette partij. Maar zoals wel vaker gebeurd is dit seizoen wist hij het niet af te maken en verloor zelfs nog van zijn sterke tegenstander.
Walter was wederom snel klaar en ook dit keer geen goed nieuws. Wederom een nul na het verlies van een islolani maakte zijn tegenstander het snel af.
Hans, weer terug na gezondheidsissues kreeg in een hollandse partij licht voordeel maar wist dit niet uit te buiten naar een vol punt, remise.

Tot slot schrijver dezes en tevens de teamcaptain. In een wat slappe opening van witte kant kwam ik met de zwarte stukken prima te staan. Na een niet geheel goed berekende scherpe variant stond ik echter plots een pion achter. Dit was achteraf de ommekeer. Mijn te optimistisch ingestelde tegenstander dacht met een pion meer niet meer aan de veiligheid van de eigen koning. Met een paar grafzetten van zijn kant en dankbaar profiteren van mijn kant was het plotseling mat. Dat was dan wel het enige volle (licht)punt van deze ronde.

Volgende keer alles of niets tegen Apeldoorn. Zij staan 8e, wij staan 9e , verschil 2 mp en 2 bp. We zullen moeten winnen om nog kans te houden op klassebehoud.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap