Delftse SchaakSite

DSC 11 haalt uit tegen Haeghe Ooievaar 4

Op 5 maart speelde het elfde de uitwedstrijd tegen Haeghe Ooievaar 4. In het gebouw van de scoutinggroep PéPé werd er geschaakt.
Na wat zoekwerk door de ouders, waren we ietsjes te laat compleet en kon de wedstrijd beginnen. Ik dacht eerst even lekker te blijven te kijken alvorens ik koffie zou gaan halen. En dat was maar goed ook.

Op bord 2 leek het alsof Iljo Boels een bom liet afgaan. 1 e4 d5 2 exd5 Dxd5 3 d3 Pc6 4 g3?? Dxh1 en binnen luttele minute waren toren dame, loper en paard van wit verdwenen en gaf de witspeler maar van armoe op.

Lucas Senden Fernandez op bord 6 maakte ook gehakt van de stelling. Met de zwarte stukken wist hij zijn tegenstander al zijn stukken af te snoepen. Het mat zetten ging wat moeizaam maar uiteindelijk lukte dat.

Jaron de Rover op bord 5 maakte ook weinig foutjes. Zijn tegenstander gaf van alles weg door vervelende penningen en binnen afzienbare tijd was ook hij klaar. Het stond 3-0 en het eerste punt was voor DSC. Bob, Maks en Niels waren nog bezig.

Maks Katsarov, de topscorer van het elfde, had een lastige stelling maar dankzij een subtiel grapje kwam hij binnen vallen met mat en de winst was een feit. Het was toen vijf over acht. Ofwel binnen een half uur stonden we met 4-0 voor. Tegen Promotie in de eerste ronde hadden we dat ook maar toen stonden we 4-0 achter.

Bij Bob Pang (bord 4) dacht ik even te zien dat hij zijn dame zou gaan verliezen maar dat zag zijn tegenstander in elk geval niet. Bob's tegenstander verloor toren en daarna nog meer materiaal en het mat zetten kostte ook daar wat moeite. Pat werd gevreesd door mij maar gelukkig maakte Bob het goed af.

Niels Jansen had een hele mooie spannende partij. Er zat zoveel in dat zelfs ik niet alles zag maar ik zat ook niet achter het bord. Niels zag een mooie combinatie en het was einde oefening voor zwart Toch wil ik de partij van Niels graag nog eens zien want ik heb nog steeds het idee dat de tegenstander van Niels te voorbarig op gaf.

Eindstand 0-6 voor DSC. Er wacht ons nog een wedstrijd van de negen. En dat is tegen de koploper, SHTV 5.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap