Delftse SchaakSite

DSC3 kopje onder tegen Promotie 2

Het derde team leed een grote, maar geflatteerde nederlaag, tegen favoriet Promotie 2.

Toen de balans werd opgemaakt stonden er 6 punten op het papier voor Promotie 2, en slecht 2 voor DSC3. Een forse nederlaag dus. Maar ook enigszins geflatteerd.

Op het eerste bord was Arno in de opening hopeloos de mist in gegaan, en dat bord kon na een paar minuten eigenlijk al worden afgeschreven. Maar op de andere borden waren spannende partijen te zien.

Jaap speelde een zware partij op het tweede bord, maar behaalde remise. Datzelfde gold voor Teun, die in de slotfase geen winstplan kon verzinnen in het dame-eindspel waarin hij een pion meer had. Ook daar eindigde de partij in remise.

Matthijs boekte de enige overwinning voor DSC3. Hij stond lange tijd een pion achter, maar toen zijn tegenstander in een vervelende penning ging staan keerde de kansen. Matthijs won veel materiaal, en daarmee de partij.

Willem-Jan ging in de tijdnoodfase onderuit. Hij had een kleine plus, maar koos een verkeerd plan. Dat betekende dat hij de nodige dingen uit moest rekenen, maar daar was geen tijd meer voor...

Op bord 8 was het nog dramatischer. Invaller René van Alfen had veel tijd geďnvesteerd in het eindspel. Terecht, want hij had zijn kansen gegrepen, en stond een dame en een loper voor. Alleen geen tijd meer over... En omdat hij niet eerst de laatste twee zwarte pionnetjes opat maar meteen voor mat speelde bleef hij met lege handen toen zijn vlag viel.

Ook Marco had kort daarvoor in een op het oog te verdedigen stelling een bok geschoten die direct de partij kostte.

Henrik tenslotte had een remise-aanbod van zijn tegenstande af moeten slaan omdat er op dat moment nog kansen op een gelijkspel waren. Hij nam dus risico in het eindspel, en zijn tegenstander profiteerde daarvan. Zo verloor ook hij, en stond een 2-6 eindstand op het papier.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap