Delftse SchaakSite

Kleine nederlaag DSC4 tegen Botwinnik1

DSC4 heeft tegen Botwinnik een kleine nederlaag geleden.
Die nederlaag tekende zich al in de loop van de avond af. Na twee uur was de stand ½ - 2½ in ons nadeel, en gelet op stellingen en tijdverbruik stond ons nog meer onheil te wachten. De andere partijen werden echter remise en Ivar de Hoogt scoorde voor DSC.
DSC4 - Botwinnik 1 3½ - 4½.

Voor mij is de overgang van de "zomertijd" naar de "wintertijd", voor ons land de overgang van de Oost-Europese tijd naar de Midden-Europese tijd, kennelijk lastig. Je mag dan een uur langer slapen of een uur langer wakker blijven, maar dat gaat me niet goed af. Enkele jaren geleden bemerkte ik dat ik de eerste partij na deze tijdwisseling vaak verlies. In de eerste partij na de najaarstijdwisseling kan ik na rond elf uur 's avonds geen paard meer van een loper onderscheiden. Voor mijn lichaam is het dan kennelijk middernacht en het licht gaat uit.
De Volkskrant liet een half jaar geleden het licht schijnen op het tegenovergestelde, mensen die moeite hebben met een uur eerder opstaan of een uur eerder naar bed gaan bij de overgang in het voorjaar van de Midden-Europese naar de Oost-Europese tijd. Daar heb ik geen moeite mee, als ik mijn partijen bezie.

Nu ik het weet houd ik er rekening mee. Mijn tegenstander, Duijzer, een sterke speler, verspeelde al snel zijn witte openingsvoordeel en hij en ik koersten nauwkeurig af op twee grote afruilen in het centrum, waarna een stelling met waarde 0.00 ontstaat. Remise.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap