Delftse SchaakSite

DSC naar de KNSB-bekerfinale

Het KNSB-bekerteam van DSC heeft op 15 april in Leiden voor een geweldige stunt gezorgd: tegen hoofdklasser en favoriet LSG werd een onverwachte maar niet onverdiende 1,5 - 2,5 overwinning geboekt. Daarmee heeft de club zich geplaatst voor de bekerfinale op Hemelvaartsdag!

Dat lag zeker niet aan de opstelling aan Leidse kant: Men had gekozen voor een sterk team, met o. a. twee IM's. De verwachtingen aan Delftse kant waren dan ook niet hoog, voordeel was wel dat we vrijuit konden spelen.

Op bord 1 speelde meervoudig clubkampioen Gert Legemaat tegen IM Edwin van Haastert. Na een voor Gert moeizame opening leek Edwin op een zekere overwinning af te stevenen. Maar stug verdedigen van Gert met ook nog veel minder tijd leverde hem een half punt op.

Vlak daarna won Kim van Arthur Pijpers. Kim deed het volgens de Leidenaren fout in een superscherpe stelling, en wikkelde daarmee niet af naar een verloren eindspel! Voor de geofferde kwaliteit had Kim wel een heel sterke loper, maar Arthur stond zeker niet minder. 'Ergens' ging echter iets mis, en Kim won gedecideerd het eindspel!

Op de andere twee borden was het ook spannend:
Smaranda en Jan-Willem (die overigens bij DSC training geeft!) kwamen ongeveer gelijk uit de opening. Smaranda won echter een pion op e5, en vanaf dat moment moest Jan-Willem vechten voor remise. Dat dat uiteindelijk lukte had uiteraard ook met de DSC-voorsprong te maken

En op bord 2 kwam Ted vanuit de opening onder druk te staan. Hij verdedigde echter netjes, en bereikte een ongeveer gelijkstaand eindspel. Tegenstander Rudy moest (gezien de tussenstand) wel op winst spelen, maar in behoorlijke tijdnood lukte dat niet. Toen hij met nog enkele seconden op de klok remise accepteerde was het wonder geschied: we hadden LSG verslagen!

Daarmee is iets unieks gebeurd: DSC heeft zich geplaatst voor de bekerfinale van de KNSB op 29 mei! Onderhandelingen over spelers en opstelling begonnen al in de auto!
Maar eerst komend weekeinde een prachtig weekeindtoernooi in Delft spelen!


De persoonlijke resultaten:

 LSG2408-DSC21701½ -2½
1IM Edwin van Haastert2411-Gert Legemaat2173½-½
2FM Rudy van Wessel2395-Ted Barendse2151½-½
3IM Jan-Willem de Jong2459-WIM Smaranda Padurariu2197½-½
4Arthur Pijpers2365-Kim Meulenbroek21600-1

er zijn 18 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap