Delftse SchaakSite

Jan-Willem de Jong wint OPK; Han Nicolaas wint B-groep

IM Jan-Willem de Jong heeft wederom het OPK gewonnen: hij eindigde een half punt los van de concurrentie en is daarmee Open Prometheuskampioen en Kampioen van Delft 2014.

Han Nicolaas, Cor van As en Mark Breton eindigden op de gedeelde eerste plaats in de B-groep; Han Nicolaas is op basis van weerstand kampioen van de B-groep.

Dit jaar was het OPK spannend tot het einde. Jan-Willem de Jong had geduchte concurrentie van Gert Legemaat en Mike Hoogland, die op de gedeelde tweede plaats eindigden. Sten Goes en Erik van der Raaf legden beslag op plaats vier. Adriaan ter Mors eindigde als eerste Prometheuslid verdienstelijk op de elfde plaats.

In de B-groep was de bloeddorst weer volop aanwezig, zoals blijkt uit de gedeelde eerste tot en met derde plaats. Vooral voor Mark Breton was dit, met meer dan twee punten meer dan zijn verwachtte score, een mooie prestatie. Simon Dirkse legde knap beslag op de vierde plek. Ook René Poots, Paul Koks en Ronald Bokhove presteerden uitstekend.

17 april is de traditionele "achtste ronde", een snelschaaktoernooi voor de deelnemers aan het OPK. Er zijn op die avond weer schaakboeken te verdienen, al is het zoals gewoonlijk niet geheel duidelijk of dat op basis van de ranglijst gebeurt.
Tevens ontvangen de kampioenen hun schalen en krijgt Jan-Willem de Jong het Bronzen Paard uitgereikt. Verder worden er nog zes(!) ratingprijzen en twee spektakelprijzen uitgereikt.

Zie ook de eindstand op de toernooisite.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap