Delftse SchaakSite

DSC2 op rand van kampioenschap

Ondanks een rommelig begin van de westrijd werd overtuigend gewonnen van charlois 3. De bas (fileleed) en Jan Peter (geen trein naar delft en fileleed met de bus) kwamen beiden behoorlijk te laat. xoorts had de teamcaptain per abuis de opstelling van een eerdere westrijd ingeleverd ipv die van gisteren. Hetgeen inhiled dat bord 1 en 2 alsmede 4 en5 omgedraaid waren tov de rondgemailde. Nu pakte dit niet verkeerd uit, op deze borden werden 3 bp gescoord.
Als eerste werd tot remise besloten aan bord 4 waar de teamcaptain na een verkeerde openingsbehandeling concludeerde dat zijn beste zet vand e dag een remiseaanbod moest zijn. Hetgeen gelukkig werd aangenomen. De computer vindt zwart duidilijk beter staan en dat vond de witspeler ook.
Vervolgens stroomden de punten de analyseruimte binnen. Gert en Walter rolden hin tegenstanders op. Walter deed dat met een paar prima zetten waarbij de loper op b2 van tegenstander Pietrow tot toeschouwer werd gedegradeerd. Een fraai concept.
Van Gert niet veel gezien behalve dat zijn aanval hard ging zoals we van hem gewend zijn. 2.5-0.5
Hans besloot niet snel daarna tot deling van het punt, 3-1. Hierna kwam Ted het eerste MP melden. Hij won overtuitend een dame +paard eindspel met een pion meer. Uiteindelijk een ondekbaar mat op g2. 4-1.
De Bas soeelde eindelijk weer eens een goede partij en speelde zijn opponent helemaal zoek. Een punt wat ik bij mijn remiseaanbod al had geteld maar De Bas deed het koel en rustig liet een mat in 1 dreigen en liep gewoon naar de overkant met de koning. 5-1 en de MP waren binnen. Bob had de hele middag een pionnetje meer en dan tel je eigenlijk het punt al. Helaas werd het nateriaal te ver uitgedund en moest bob in remise berusten. 5.5-1.5. Jan Peter heeft totaal gewonnen gestaan maar blunderde in tijdnood. Vocht voor wat hij waard was maar kon het paareindspel met een pion minder uiteindelijk helaas niet remise houden 5.5.-2.5 eindstand dus.

Daarna gegeten gezamenlijk met team 3 en 4 . Team 1 had zich afgescheiden aan een andere tafel. Wel werden daar door ondergetekende nog paaseitjes gescoord. Tijdens het eten werd bekend dat onze concurrent Boven IJ had verloren. Hiermee staat DSC2 met nog twee rondes te gaan 4mp voor en 4,5 bp. 1 matchpunt volstaat dus in een van de volgende twee ronden om weer terug te promoveren waar we thuishoren de 2e klasse knsb.

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap