Delftse SchaakSite

OPK ronde 6: kampioenen staan nog niet vast

Het Open PrometheusKampioenschap is dit jaar spannend. Er zijn edities geweest waarbij de kampioenen na ronde zes wel vaststonden, maar dat is nu niet het geval.

In de B-groep staat Mark Breton een half punt los van de concurrentie, maar er zijn vier achtervolgers op een half punt afstand: Han Nicolaas, Cor van As, Kees Venema en Simon Dirkse. Van deze vier speelt Simon in de laatste ronde tegen Mark, maar een remise zou zeker geen zekerheid bieden op winst in de groep, omdat Cor van As en Kees Venema tegen elkaar spelen; Han Nicolaas moet het opnemen tegen René Poots.
Er was deze ronde ook weer genoeg spektakel: Mark en Cor speelden tegen elkaar, blunderden beiden aan het begin van de partij, bestelden dus maar bier en gingen er eens goed voor zitten.
Han en Arzhang Davazdahemami beleefden - bij Perzisch nieuwjaar - een zenuwslopende tijdsnoodfase waar een eeuwig schaak in de slotstelling zat maar de vlag gevallen was. Artikel 10.2 vermocht dat niet verhelpen: een nul. De overwinnaar ging nog voor een remiseaanbod dat de scheidsrechter toevallig niet hoorde, maar Arzhang stond erop dat hij verloor.
Jan Nienhuis won overtuigend van Jan Torenstra - een toren voor - maar Jan T. kreeg een onplezierige schok toen in de analyse bleek dat zijn promotie naar dame verloor, maar een promotie naar paard remise had opgeleverd.

Diagram
 









In de A-groep bleven Gert Legemaat en Jan-Willem de Jong aan kop door winst van hun partij. Zij hebben beiden vijf punten. Ook hun onderling duel was remise, maar Jan-Willem staat voor op weerstandspunten. Hij moet echter tegen Ted Barendse, terwijl Gert tegen Sten Goes moet spelen. De rekenmeesters kunnen aan de slag indien beiden winnen of remise spelen. Als het laatste gebeurt kan Mike Hoogland ook nog kampioen worden, zeker als beide leiders verliezen. Dan zou Mike eerst van Lars Vistisen moeten winnen.

Voor de uitslagen, standen en indeling van de laatste ronde, zie de toernooipagina.

er is 1 reactie: lees | reageer




de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2022 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap