Delftse SchaakSite

DSC11 speelt gelijk tegen WSC

Onder het motto 'Sterk Geslacht' togen liefst 3 dames vergezelt van 3 heren van het jeugdteam DSC11 naar Naaldwijk. Je maakt het niet alle dagen mee dat de dames net zo goed zijn vertegenwoordigd als de heren in een schaakteam. De heren van WSC 7 keken dan ook even vreemd op toen de dames aanschoven voor de laatste partij in deze competitie.

Op bord 1 had Jason een pittige tegenstander en hij kwam al vrij snel in de partij in een moeilijke positie te staan. Een stuk en een pion minder weerhielden Jason er niet van om eens pittig te gaan verdedigen.
Op bord 2 werd al snel duidelijk wie de baas was en dat was Victoria. Zij bracht haar tegenstander al snel in een onmogelijke positie.
Op bord 3 zat Peter. Hij schaakte tegen een weliswaar blinde opponent, maar die trok zich van zijn handicap weinig aan. Geholpen door een stevige stelling verdedigde Peter's tegenstander degelijk.
Op bord 4 zat Marfa die na de opening al snel een stuk voor kwam te staan. Haar tegenstander volharde in te snel schaken, hetgeen op effectieve manier werd afgestraft door Marfa.
Op bord 5 zat Ilse die zich bediende van de c3 breekzet.
Op bord 6 tenslotte zat Enrique. Hij viel in en schaakte met een ongekende snelheid. Helaas zat daardoor ook wel eens een onnauwkeurigheid in zijn spel, waarvan zijn tegenstander handig gebruik maakte. Enrique verloor dan ook het eerste.

Maar op bord 2 werd de aanval van Victoria haar tegenstander te machtig en hij gaf -volkomen kansloos geworden- dan ook maar op. 1-1. Ofschoon Jason dapper verdedigde was hij wel de volgende heer die jammerlijk verloor. Opnieuw gevolgd door een winstpartij van een dame, want Marfa drukte haar tegenstander niet alleen in de verdediging, maar ook van het bord: 2-2. Peter was intussen erg veel minder komen te staan en net toen hij een stuk dreigde te verliezen gaf hij op. Jammer, maar onoverkomelijk: 3-2. Ilse had inmiddels een tactische truc losgelaten op haar tegenstander die daardoor een stuk verloor. Toen Ilse hem ook nog eens in de welbekende hoek drukte 'waar de klappen vallen' kon ook hij niet anders doen dan opgeven.

De conclusie van een fijne schaakavond was even simpel als ontluisterend: Alle heren hadden hun partij verloren en de dames wonnen allemaal. De oplettende lezer begrijpt dat de partij eindigde in een gelijk spel. 'Sterk geslacht', of dat nu geschreven was met een t of een d, was op deze avond dan ook wel van toepassing ...

Verslag door Patrick Geene

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap