Delftse SchaakSite

KNSB bekerteam via snelschaken langs Sliedrecht

Het KNSB bekerteam heeft met veel moeite de finale van de C-poule behaald. Sliedrecht werd na snelschaken met 3-1 verslagen, nadat de reguliere wedstrijd in 2-2 was geŽindigd.

De reguliere wedstrijd was een spannende aangelegenheid. Het duurde lang voor de eerste resultaten op het wedstrijdformulier kwamen.

Als eerste was Sten Goes klaar. Sten had lang beter gestaan; hij had een veel betere pionnenstructuur. De stelling was echter verre van eenvoudig; en Sten gebruikte veel tijd, en het bekertempo geeft slechts 5 seconden extra per zet. Dat brak hem uiteindelijk op. Sten ging in tijdnood op zoek naar eeuwig schaak maar vond dat niet. Dat koste hem zijn koningstelling, een stuk, en de partij.

Matthieu Freeke trok de stand gelijk. Het punt kwam verwacht; Matthieu stond al heel lang veel beter. Maar zijn tegenstander wist lange tijd steeds een nieuwe verdediging te vinden tegen een dreigende afwikkeling naar een verloren eindspel. Uiteindelijk lukte dit niet meer en kon Matthieu een punt bijschrijven.

Ted Barendse ging niet veel later kopje onder. Hij had een prachtige stelling verkregen met een schitterend paard in het centrum. Maar in plaats van door te drukken verkoos hij een verdedigende zet om een kleine dreiging van zijn tegenstander te neutraliseren. Enkele wat mindere zetten later was de stelling volledig omgeslagen en kon Ted opgeven.

Gert Legemaats partijwas nu cruciaal, en Gert stond niet zo best. Een sterke vrijpion van zijn tegenstander leek beslissend, maar het was een complexe stelling en de partij zat in de tijdnoodfase. In plaats van de gewenste promotie verkoos Gerts tegenstander nog een tussenschaak te plaatsen, waarmee Gert zijn koning richting de koningsstelling van zijn tegenstander dirigeerde. Daarmee dreigde er ineens allerlei matvarianten, en zijn tegenstander kon zich niet meer tegen al deze varianten verdedigen. Zo werd het op het nippertje 2-2.

Bij een gelijkspel volgen vluggertjes van 3 minuten + 5 seconden per zet. Daarin toonden de DSC-ers zich behendiger; Sten, Gert en Matthieu wonnen. Alleen Ted moest het punt aan zijn tegenstander laten.

Individuele uitslagen:
 DSC Delft2217-Sliedrecht20642-2
1Ted Barendse2151-Bert van de Donk21170-1
2Gert Legemaat2173-Peter van den Bergh21871-0
3FM Matthieu Freeke2320-Wim Pool20091-0
4Sten Goes2225-Kees Wessels19420-1

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap