Delftse SchaakSite

DSC 3 wint alweer

Het 3e achttal heeft ook in de 6e ronde gewonnen. Promotie werd in Zoetermeer nipt verslagen: 4,5 - 3,5.
Winst was er voor Lucien, Roland en Hans Segers. Remise voor Anna-Maja, Onno en Henrik. Verlies voor Hans Stam en Ivar.
Handhaving lijkt daarmee vrijwel zeker.

We kwamen eerst op een 2-1 achterstand.

Hans Stam verloor van Bannink, hun sterkste speler die op 3 was geposteerd. Was hij bang voor onze Anna-Maja?!
Of durfde hij het niet tegen Onno op te nemen? ;)
De opening verliep beter voor Bannink dan voor Hans; ik begreep dat er een huisvariant van de tegenstander op het bord verscheen die hem materieel voordeel opleverde. Het leek er nog even op dat Hans een winnende aanval als compensatie voor het materiaal kon verkrijgen, maar helaas was het de schijn die bedriegt. Een nul.

Ivar op 4 kwam minder uit de opening, was mijn idee en verbruikte ook weer heel veel tijd. Toen de stelling waarschijnlijk al veel slechter (verloren ?) was ging hij door zijn vlag; en dat ondanks de increment van 30 sec. per zet.
Het bleek uiteindelijk voor het teamresultaat niet erg te zijn, gelukkig.

Op 8 won Hans Segers vrij soepel zijn partij. Hij zette een aanval met zwart via de koningsvleugel op die uiteindelijk doorsloeg.

Een 2-1 achterstand dus.
Maar onze tactiek voor deze wedstrijd was gebaseerd op de onderste vier borden. Daar moesten de (winnende) punten vandaan komen.
Aldus geschiedde....

Roland kwam minder uit de opening, gooide er een pion tegenaan en later nog een voor wat vage kansen op de witte koning. Ik heb het idee dat wit niet alert genoeg reageerde en uiteindelijk zijn koning moest laten lopen van c1-d2-e3-f4. En dat met nog elk een D, 2T en een handvol pionnen op het bord....
Ook op f4 stond deze niet veilig en toen wist Roland een fraai matnet te vlechten. Winst voor ons dus.

Op 2 had Onno remise gespeeld al weet ik niet precies hoe die tot stand kwam. Ik begreep dat er niet op het scherpst van de snede gespeeld was en dat een gelijkspel terecht was.

Het stond toen 2,5-2,5. Maar de borden bij Henrik en Lucien zagen er veelbelovend uit en ook de stelling van Anna-Maja leek me houdbaar.

Henrik was de opening (optisch) beter uitgekomen dan zijn tegenstander en had wat stukken op de zwarte koning gericht. Toch bleek dit verdedigbaar en had Henrik een pion minder met geen compensatie. Hij wist echter handig naar een ongelijk loper-eindspel af te wikkelen en de remise verscheen al snel op het uitslagformulier.

Nu moest Lucien zijn partij nog wel zien te winnen. De opening was licht beter voor hem en een paar onnauwkeurige zetten van zwart werden hardhandig door hem afgestraft. Op een bepaald moment stonden de stukken van van den Bergh dusdanig verdedigend opgesteld dat ze bijna geen goede velden meer konden bezetten. Zwart besloot om zijn paard een paar keer van f8 naar h7 te laten springen terwijl Lucien zijn stukken in stelling bracht voor een 'killing' aanval op de zwarte koning. Alleen ten koste van een kwal en een paar pionnen werd mat voorkomen. Uiteindelijk zag zwart het nutteloze van verder spelen in en gaf hij op.

Het stond toen 4-3 voor ons en nu hing alles van Anna-Maja op bord 1 af!
Zij had de opening volgens mij beter gespeeld dan zwart maar had er niet van kunnen profiteren. Waar het nu mis ging voor haar weet ik niet maar ze was in een eindspel van K+P+pi vs K+P+2pi beland. Een erg lastig eindspel waarbij het er lange tijd naar uitzag dat ze niet beide pionnen van promoveren af zou weten te houden.
Toch miste zwart een of meer kansen op winst en kon het belangrijke halfje door DSC3 worden toegejuicht!

Een belangrijke winst op Promotie die ons op een veilige plek 5 houdt.

Na afloop was het weer gezellig toeven bij een lokale Griek. De sfeer werd er alleen maar beter op toen bleek dat ook het 1e en 2e alweer hadden gewonnen.
Net als een paar weken geleden: weer 1-2-3 winst! :rollhead:

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap