Delftse SchaakSite

Verlies voor DSC10 uit tegen Pomar 2

DSC10 heeft het niet kunnen bolwerken tegen Pomar 2. In Rijswijk werd met 5-3 verloren.

Met Arzhang Davazdahemami als invaller voor Jos de Best en de entree in het team van Bert van der Willik trad DSC10 gisteravond aan tegen Pomar 2 in hun knusse speelzaal in Rijswijk. Waar wij tegen de zwakkere teams in onze klasse aan de lage borden goed scoren, lieten we gisteren daar de meeste punten liggen.

Alleen Jan Torenstra aan het zesde bord was weer succesvol, Jan won alweer voor de vijfde maal in successie! Een knappe prestatie. Zijn tegenstander ging met een achterstand van drie pionnen, op zoek naar tegenspel door de vlag. Er waren remises voor Jordy Krempel en Joop van Ham.

Joop aan bord 3 had lange tijd enorme druk uitgeoefend op de stelling van zijn tegenstander, maar toen die een tegenaanval inzette kantelde de wedstrijd. Gelukkig voor Joop zag zijn tegenstander over het hoofd dat hij in plaats van een pion eenvoudig Joops paard kon oprapen en na een paar schaakjes remise aanbood. Gezien het verloop van de avond, dik verdiend voor Joop.

Arzhang was aan het 1e bord met zijn tegenstander bezig tot in de tijdnoodfase. Arzhang had een pion voorsprong, in een stelling met aan allebei de kanten van het bord een witte loper, hij kon op de koningvleugel de tegenstander vastzetten en op de damevleugel met zijn koning de tegenstand opblazen, waarop zijn tegenstander opgaf met minder dan een minuut op de klok.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap