Delftse SchaakSite

Knappe winst voor DSC3 op Overschie

Het derde team heeft een knappe 5,5 - 2,5 overwinning geboekt op Overschie. De onderste borden zorgden voor de winst; daar werd maar liefst 3,5 uit 4 gescoord!

We kwamen al vrij snel op een 3-1 voorsprong.
Op bord 1 speelde Anna-Maja een puike partij. Met zwart wist ze de stelling beter aan te voelen dan haar sterke tegenstander en zorgde ze ervoor dat ze sterke centrale vrijpionnen kreeg. Deze bezorgden haar uiteindelijk de winst.

Op 2 kreeg Hans Stam een ingewikkelde stelling op het bord waarbij het er op een bepaald moment op leek dat hij het tactisch niet zou redden. Toch bleek dit mee te vallen, won hij een stuk (of had zwart die geofferd?) en was het zaak zijn koning een veilige plek te laten opzoeken.
Dat lukte dankzij een dameruil. Hierna kon de koning opeens aan een sterke opmars beginnen en met hulp van toren en loper een matnet vormen.
Met 3,5 uit 4 is hij onze topscorer.

Op 3 speelde ondergetekende tegen de sterke Brandenburg. Deze was beter op de hoogte van de ins en outs van een zijvariant dat hij op het bord bracht. De geofferde pion leverde hem veel ruimtevoordeel en druk op de zwarte koning op. Deze kon geen veilig heenkomen vinden en moest op e8 blijven staan. De aanval met pionnen door het centrum leverde hem stukwinst en de partij op.

Invaller Jaap Flohil speelde op 4 een partij die hem licht voordeel bracht. Hij belandde echter in tijdnood en liet een sterke counterzet (f5-f4) van zwart toe. Daarna had hij het nog kunnen keepen, maar koos niet de beste voortzetting, nog steeds in de tijdnoodfase. Het toreneindspel dat resteerde was uiteindelijk verloren voor hem.

Op 5 speelde Ivar een partij die alleen hij kan spelen, is mij idee.... De tegenstander ruimte en het centrum geven, dit aanvallen en later toeslaan. Hoe hij nou uiteindelijk gewonnen heeft heb ik niet gezien. Dat kan Ivar waarschijnlijk zelf het beste vertellen.

Op 6 speelde Hans Segers een partij uit een stuk, was mijn indruk. Een overwicht met wit opbouwen, de aanval via de g-lijn zoeken en uiteindelijk via een combinatie toeslaan.
Fraai gespeeld en terecht gewonnen.

Op 7 speelde Henrik met zwart een gambiet, kreeg daarvoor actief spel en druk op de witte stelling.
Zijn tegenstander gaf de pion terug en de stelling kwam meer in balans. Toen het op een bepaald moment 4-1 voor ons stond, en remise eigenlijk niet te vermijden was, accepteerde zijn tegenstander het remise-aanbod. Daarmee werd Henrik een soort match-winner. En dat op de dag dat hij zijn verjaardag vierde.... :blink:

Op 8 was dit keer Roland geplaatst. Hij voelde zich niet helemaal fit en vond het staartbord een goede plek voor hem, gaf hij vlak voor de wedstrijd aan.
In de partij bleek hij wel degelijk scherp en fit te zijn; hij pakte snel veel ruimtelijk overwicht en combineerde zijn tegenstander van het bord.
Zijn eerste winst van dit seizoen was een feit.
Dat smaakt naar meer...

Omdat ook DSC1 en 2 wonnen konden we zeggen;
1-2-3 winst! Net als de Nederlandse schaatsers vandaag....
:yes:

1. Anna-Maja Kazarian 2058 Henk Ochtman 2152 1 0
2. Hans Stam 2102 Albert Segers 2022 1 0
3. Lucien van de Lisdonk 2031 Erik Brandenburg 2155 0 1
4. Jaap Flohil 2001 Cor Feelders 2005 0 1
5. Ivar de Hoogt 1992 Maurits de Jong 1995 1 0
6. Hans Segers 1970 Ronald Ruijtenberg 1991 1 0
7. Henrik Tamerus 1871 Henri Krop 1915 ½ ½
8. Roland ten Have 2004 Willem Hajenius 1931 1 0

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap