Delftse SchaakSite

OPK ronde 1: weinig verrassingen

De eerste ronde van het OPK zit erop, en zoals te verwachten valt in een eerste ronde, waarbij de ratingverschillen toch wel groot zijn, waren er weinig verrassingen.

In groep A waren de uitslagen netjes verdeeld zoals men zou verwachten: de op rating sterkere speler won steeds de partij, en er waren geen remises.
Dat wil niet zeggen dat de partijen niet spannend waren; twee partijen belandden in de tijdnoodsfase. Sten Goes wist een na torenruil ontstaan gewonnen paardeneindspel ook daadwerkelijk netjes te winnen, en André van der Weijde moest, na lang goed partij te hebben gegeven, de vlag strijken tegen Peter Pilgrim. Onverwachts en ongezien ging er bij André een pion af, waarna de zaak niet meer te redden was.
Halverwege de avond werd aan Jan-Willem de Jong gevraagd of zijn tegenstander wellicht had geprobeerd hem om te kopen. De vraagsteller ging er kennelijk van uit dat het ratingverschil onoverbrugbaar was. Jan-Willem antwoordde dat omkopen misschien helemaal niet nodig was, hetgeen maar aangeeft dat Manfred Kindt goed partij bood. Uiteindelijk bleek dat niet voldoende te zijn.

In de B-groep was het spannender: Wouter Henrichs slachtte, tegen de ratingverhouding in, het door Martin Neuteboom meegebrachte Poolse aapje, en Hans Hendriks hield Fausto Molinari op remise.
Han Nicolaas kwam goed weg: tegen Jan van der Kolk stond hij totaal gewonnen, maar de winstvoering zou nog zo'n vijftien zetten duren, terwijl hij nog 10 seconden op de klok had. Jan gaf echter sportief op.

Zie de toernooipagina voor de uitslagen en standen.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap