Delftse SchaakSite

Ruime winst van DSC10

In de 3e wedstrijd heeft DSC10 een ruime overwinning behaald in de uitwedstrijd tegen Promotie 6. De avond was nog jong toen Ernst Hanewald het enige verliespunt liet noteren. Daarna wonnen Jan Torenstra, Jos de Best, Gerrit Bussmann, Joop van Ham en ondergetekende hun partijen. Ik heb niet veel meegekregen van het verloop van deze potjes. Over mijn partij kan ik zeggen dat ik het geluk had dat mijn tegenstander een glad gewonnen stelling niet wist te verzilveren. Hij liet toe dat mijn b-pion promoveerde, hij sloeg deze met zijn toren, die vervolgens werd geslagen door mijn paard. Het eindspel was toen ieder 4 pionnen met de witte loper voor mijn tegenstander, ik had nog mijn paard. Met dat paard kon ik een pion winnen, waarna ik de loper ruilde voor het paard. De pluspion kon ik naar een promotieveld brengen, waarna de winst binnen was.

Op dat moment waren Jordy Krempel en Leo Zuijdgeest nog bezig met hun partij. Leo was met zijn tegenstander geruime tijd aan het bekvechten, wat door de wedstrijdleider werd doorbroken. Leo beschuldigde zijn tegenstander ervan dat deze in zijn plaspauze een uitgevoerde zet had vervangen door een andere. De wedstrijdleider kwam dus tussen beide, ging het zettenverloop na en stelde Leo in het gelijk. Hij legde mij als teamleider uit dat hij zulks had geconstateerd en waar dus de wedstrijd had moeten worden gestopt na een onreglementaire zet, hij na overleg met de spelers had besloten dat de wedstrijd kon worden vervolgd, ook omdat Leo het een aantal keren had gepresteerd om een stuk aan te raken en een ander stuk te zetten. Een groots gebaar van de wedstrijdleider: de strijd werd op het bord beslist en niet door de reglementen. Waar Leo zijn tegenstander in of na de partij graag mag zeggen dat hij dik over de tachtig jaren telt, had hij nu een negentigjarige tegenover zich en daarbij past een eerbiedig zwijgen. De Promotiespeler had volgens Leo twee brillen bij zich, maar hij had geen bril op toen hij met zijn dame een pion sloeg, die gedekt werd door de dame van Leo: einde partij.

Na dit geweld was alleen Jordy Krempel nog bezig aan zijn partij. Jordy had een zwarte loper, zijn tegenstander een witte loper en de pionnen keurig verdeeld over zwarte en witte velden. Jordy wees aanvankelijk een remise-aanbod af, maar moest daarin uiteindelijk toch berusten.

Uitslag Promotie 6 - DSC10: 1,5 - 6,5

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap