Delftse SchaakSite

SISSA 1 maatje te groot voor DSC1

DSC1 -  SISSA 1 was een van die wedstrijden waarvan je op voorhand denkt: dat zal wel niets worden. Degradatiekandidaat versus titelkandidaat, een sloot aan titels en ratingpunten minder: lastige dag dus.

De teamcaptains zitten midden in de eindejaarsdrukte, dus de opstelling werd snel bepaald middels een kort telefoontje, terwijl ik van de supermarkt naar huis wandelde. Op de dag zelf kwam ik ook nog eens een kwartier te laat, en toen ik klaar was, stonden we al zo verloren dat ik slechts af en toe nog bij de borden ben gaan kijken.

Een korte samenvatting op bordvolgorde:

Aan het eerste bord speelde Jan-Pieter Vos met zwart tegen Jorden van Foreest, Europees Kampioen t/m 14 jaar. Nederlands grootste talent had een makkelijke middag en schoof me geruisloos van het bord. Als-ie over een paar jaar een 2700-rating heeft, kan ik dat nog vertellen.

Op bord 2 speelde Talitha Munnik tegen GM Hoffman. Talitha werd langzaamaan weggeschoven, maar kreeg in het eindspel opeens nog een kans om te counteren naar een onduidelijke stelling. Die kans benutte zij echter niet, zodat we ook hier een 0 konden noteren.

Lisa Hortensius had op bord 3 de zwarte stukken tegen Erik-Jan Hummel. De hele partij keek Lisa tegen een mindere stelling aan, en op een gegeven moment kwam ze een kwaliteit achter. Wel had ze een gevaarlijk ver opgerukte vrije a-pion, die voor wit zon handenbinder bleek dat remise het hoogst haalbare was. Weer een prima vechthalfje van Lisa.

Dat waren de partijen die aan mijn tafelrij werden gespeeld. Van de rest heb ik (nog) minder meegekregen. Een poging:

Op bord 4 speelde Martin Glimmerveen tegen Ligterink. Hij kwam langzaamaan minder te staan en gaf aan het eind een stuk weg.

Joram op den Kelder maakte soepel remise tegen IM Van Assendelft. Keurig!

Smaranda Padurariu kwam in het middenspel een pion achter en tegenstander Rietveld tikte het eindspel soepel uit, zodat we ook op bord 5 een nul konden noteren.

Op bord 7 speelde Martine Middelveld. Helemaal niks van gezien, ze zei dat ze slecht speelde, en het was een 0.

Aan bord 8 konden we het eerste winstpunt noteren. Sebastiaan Smits, nog later dan ik, maakte zijn tijdsachterstand snel goed en kon op een prettig voordeeltje bogen. Tegenstander Rietman gebruikte veel tijd en ging, toen hij een stuk verloor, door zijn vlag.

Aan het negende bord speelde Sten Goes een partij tegen oud-lid Koen Lambrechts (ooit teamlid van het DSC-4 studententeam). In een scherpe pot kwamen ze in een ongeveer gelijk staand eindspel terecht. Na 40 zetten ging Sten door zijn vlag, en omdat Lambrechts verkeerd had genoteerd moesten ze nog even reconstrueren. Het eindspel werd door Lambrechts beter gespeeld en zodoende ging ook dit punt naar Groningen.

Pauline van Nies maakte na een lange periode van afwezigheid haar rentree in het eerste; ze viel in voor Matthieu Freeke, die wegens familieverplichtingen niet aanwezig kon zijn. Omdat Pauline nauwelijks meer schaakt was ze op voorhand nog bang voor een tegenvaller, maar in de partij trok ze al snel ten aanval. Tegenstander Groenewold, met een rating van 2180 toch niet de minste, had daar geen antwoord op en zodoende kon Pauline een punt bijschrijven.

Al met al een 3-7 nederlaag, een te verwachten resultaat. De meeste van onze concurrenten hebben helaas wel punten gepakt tegen sterke tegenstanders, zodat we nu op de negende plaats staan, inmiddels twee matchpunten achter op een aantal teams. Daar moet verandering te komen, en wel te beginnen in de komende uitwedstrijd tegen SOPSWEPS in Amsterdam.

 DSC12131-SISSA23063 - 7
1Jan-Pieter Vos2021-Jorden van Foreest23210 - 1
2Talitha Munnik1999-GM Michael Hoffmann24640 - 1
3Lisa Hortensius2128-FM Erik-Jan Hummel2358½-½
4Martin Glimmerveen2067-IM Gert Ligterink23840 - 1
5Joram op den Kelder2281-IM Floris van Assendelft2366½-½
6WIM Smaranda Padurariu2192-Renze Rietveld22170 - 1
7Martine Middelveld2112-CM Paul ten Vergert22210 - 1
8Sebastiaan Smits2164-Frits Rietman22761 - 0
9Sten Goes2226-Koen Lambrechts22710 - 1
10Pauline van Nies2120-Jan-Joris Groenewold21801 - 0

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap