Delftse SchaakSite

DSC6 speelt gelijk tegen WSC 5

Ook in de tweede match van DSC6 is het helaas niet gelukt de volle punten te pakken. Cees Korving kon er helaas niet bij zijn omdat deze herstellende is van een onsteking, maar dit is voor het 9 man sterke team geen punt.

WSC 5 had tot nu toe nog geen punten gehaald, maar kwam met hun sterkste opstelling naar delft. Ondanks dat miste ze toch behoorlijk wat rating puntjes op de 4 middelste borden, dus ik was erg benieuwd wat er zou gebeuren.

De eerste 30 minuten was er nog niet echt een verschil geslagen, maar kort daarop kwam Rene Gelpke op bord 6 toch wel erg mooi te staan en won zijn partij vlot.
Op Bord 1 zag het er lange tijd minder uit. Theo Rekveldt was wat pionnen achter komen te staan, maar in een ijzer sterk eindspel wist hij er toch een remise uit te slaan. Dit was echter niet de enige remise van de avond, want er volgden er nog 5!

Op bord 2 volgde snel daarop ook een remise bij Simon Broos, heb helaas niet kunnen volgen wat daar precies gebeurde, dus ben benieuwd hoe deze tot stand kwam.
Op bord 5 kwam Gerard Bilars terecht in een ongelijk loper eindspel met gelijk aantal pionnen. En hoewel zijn tegenstander eerst even bij zijn team captain kwam vragen of hij een remise mocht aanbieden was dit ook klaar.

Op Bord 8 kwam Bart Vlasblom wel erg mooi te staan met een loper en 2 pionnen voor. Helaas was hij echter te hebberig, en bij het pakken van nog een toren liep hij in een eeuwig schaakje.
Op bord 3 was het ongeveer tegelijk ook over. Er waren niet veel stukken meer en ook Albert kwam met zijn tegenstander op een remise uit.

Het werd ondertussen wel erg spannend, want hoewel het aanvankelijk ook remise leek te worden bij Cees Korving op bord 4, waren er ondertussen 2 verbonden doorgebroken vrij pionnen gecreŽerd, dus deze partij leek wel te gaan verliezen.

Zelf won ik, terwijl mijn tegenstander en ik minder dan 5 minuten op de klok hadden, een pionnetje. Helaas gaf ik deze weg met de tijdstress, zodat ook op bord 7 een remise tot stand kwam.

Zoals inmiddels verwacht verloor Cees kort daarop, waardoor de eindstand 4 - 4 werd. Dit dus met maar liefst 6 remises! Nu hebben we dus gelijk gespeeld tegen de 2 hekkendragers, en moeten we het volgende ronde laten zien tegen RSC-Belgisch Park 2, welke nog alles gewonnen heeft.

er zijn geen reacties: reageer




de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap