Delftse SchaakSite

DSC7 verliest van Lierse 1

Uiteraard, een euforisch verslag na een hero´sche overwinning schrijft makkelijker en maakt je gretiger dit te doen. Misschien is dat wel de verklaring waarom een verslag, of zelfs maar een summiere nieuwsvermelding, pas nu op de site staat.
De start van de wedstrijd verdient bepaald niet de schoonheidsprijs. Marco kwam later, Jan maar net op tijd, Lito stond zich aan de bar af te vragen waarom hij niet was ingedeeld in de interne en kwam er toen pas achter dat hij extern moest spelen. Tja, dan wordt het zo'n avond. Uiteraard had eenieder hier zo zijn verklaring voor, maar enige paniek had ik wel. De tegenstander was voltallig, wij misten op dat moment drie spelers.
Tot overmaat van ramp liep RenÚ tegen een glazen ruit, met als gevolg, een grote snee in zijn voorhoofd die absoluut gehecht moest worden. Mijn moeder zou zeggen; gelukkig, de ruit is nog heel, die wond geneest wel. Later op de avond zou Richard Oranje nog vragen; zo RenÚ, hebben ze je nu eindelijk een keer te pakken gehad? Gelukkig was Corniel bereid en in de gelegenheid om RenÚ met spoed naar de eerste hulp te rijden.
Ik had mezelf gepromoveerd tot non-playing-captain voor deze wedstrijd. Dus dat kwam mooi uit, ondanks alles waren we uiteindelijk toch compleet. Achteraf had ik misschien niet de opstelling nog moeten wijzigen. Simon speelde ineens met zwart, waar die zich op wit had voorbereid. Voor Lito maakte het niet uit, die wist immers niet eens dat er een externe wedstrijd was. Zelf nam ik plaats achter bord zeven. Cock Hazeu was mijn tegenstander, drie keer eerder speelde ik tegen hem, telkens remise. Nu moest ik de meerdere in hem erkennen.
Gelukkig behaalde Marco zijn eerste overwinning van het seizoen, daarnaast scoorde ook Rob een punt. Extern speelt hij op dit moment uitstekend, dit in tegenstelling tot de interne. Antoon behaalde uiteindelijk nog een half punt in de tijdnoodfase. Hij was blij en opgelucht, tot dat Ted nadien uitlegde dat hij een zekere winst had laten lopen. jammer voor hem uiteraard. De winst hadden we er niet mee binnen gehaald, maar 5-3 was dragelijker geweest.
Tot zeven januari hebben we de tijd ons te herpakken voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Rijswijk 4.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap