Delftse SchaakSite

DSC11 verliest en wint

DSC11 trad maar liefst tweemaal in vijf dagen aan in de vierde klasse van de HSB.

Donderdag 7 november was het strijdperk in Zoetermeer bij Botwinnik. Met dank aan de bereidwilligheid van Botwinnik, werd de wedstrijd (oorspronkelijk op 24 oktober) uitgesteld vanwege de herfstvakantie.

Het team moest evenwel toch afreizen met twee invallers, Niels Jansen en Twan Beekman. Helaas bleek het debuut voor hun iets te onwennig. Zij verloren hun partij. Sam van Dongen en Ilse Geene zorgden op bord 3 en 4 evenwel weer voor spanning maar uiteindelijk viel het dubbeltje net verkeerd uit. Peter verloor en Marfa speelde remise. Dus een 3½-2½nederlaag.

Op maandag 11 november, trad DSC11 aan in een thuiswedstrijd. Wederom was er het nodige plakband vereist om een team te fabriceren. Gelukkig wisten kort voor aanvang Twan Beekman alsnog over te halen in te vallen. Maar we hadden ook versterking nodig van een der senior­leden. Pas lid en dan gelijk gevraagd te worden voor de externe. Remise op bord 1. Fraai.

Op de andere borden ging het wisselend. Helaas wist Twan niet te winnen. Ook Peter moest het vaandel strijken. Ik dacht toen, o jee.,. Victoria had een groot voordeel en Roel stond ook uitstekend. Van de partij van Marfa had ik niet zo een goed beeld.

Uiteindelijk was ik aangenaam verrast toen de wedstrijdleider de twee formulieren onder mijn neus schoof om te ondertekenen en daar een uitslag van 3,5-2,5 in het voordeel van DSC las. Zowel Roel Vos, Marfa Blanter en Victoria Pelova wonnen hun partij.

DSC11 staat in de middenmoot van de vierde klasse. Met 9 wedstrijden (10 teams) is er nog geen peil op te trekken of DSC11 eventueel voor promotie zou kunnen gaan.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap