Delftse SchaakSite

DSC 7 verliest van Promotie 4

De tactische opstelling ten spijt, DSC7 verloor kansloos van Promotie 4, 6-2.
Het plan was duidelijk, de sterkste spelers, Marco en Jan op bord één en twee, Antoon en Edgar op resp. zeven en acht. Het idee was om met hen minstens vier punten te pakken, de tussenliggende borden, drie t/m zes, hoefden alleen maar ergens een remise te snoepen. De eerste helft van het idee faalde volledig, Edgar kon na elf zetten voor toeschouwer spelen, hij verslikte zich in de verrassende opening van zijn opponent. Antoon behaalde weliswaar een keurig half puntje, maar ook dat was niet de bedoeling. Hetzelfde presteerde Jan op bord twee en Marco verloor op bord een.
De tweede helft van het plan lukte wel, zowel Rob als Simon speelden remise. We behaalden met hen zelfs een vol punt op de tussen liggende borden. Vermeldingswaaardig is het eindspel van Simon, ver in tijd achterstaand, luttele seconden op de klok. De nieuwe regel met na elke zet telkens 10 seconden erbij, was goud voor Simon. Waar zijn tegenstander minuten verloor, sprokkelde hij er elke zet een paar seconden bij.
Inmiddels is de uitslag ook op de HSB site te bekijken, tot mijn schrik zie ik dat ikzelf de sterkste tegenstander had. Die heb ik nog aardig tegenstand geboden, een remise heeft er volgens mij lang ingezeten. Maar met het verlies van mij en René was het debacle compleet.
Na gisteravond stelt het 7e zijn doelen bij ;-)

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap