Delftse SchaakSite

DSC1 en DSC2 weten nét niet te winnen

Na een lange en hevige strijd hebben het eerste en het tweede beide gelijk gespeeld. Het bleef tot het einde spannend.

DSC1 stond bij de 1e tijdcontrole met 3-2 achter. Michiel van Wissen, aan bord 1, deed het verkeerd in tijdnood en verloor en Ted Barendse speelde een slechte wedstrijd en verloor op bord 3. Remises waren er op dat moment voor Walter Anema, al na een uurtje spelen en Joost Michielsen, tegen de bekende schaakmeester, Hans Bouwmeester. Alleen Rachid Schrik wist knap te winnen.

Maar de overgebleven borden beloofden nog een spannende wedstrijd. Richard Oranje stond een pion voor in een ongelijk lopereindspel. Hora Vlam had een toreneindspel met een pion meer, Arend van Dop had een toren – paard eindspel met een pion meer. Marten had een toren – loper (ongelijk) eindspel en had kansen. Gert tenslotte stond een kwaliteit achter en vocht voor remise.

Als eerste speelde Richard remise, hij kwam er niet doorheen. Hora vervolgde met de overwinning, gevolgd door Arend vdie eveneens zijn eindspel goed wist te winnen. Gert daarentegen slaagde er niet in om de remisehaven te bereiken en verloor. Bleef over Marten. Op allerlei manieren probeerde hij de gelijke stand in de goede richting te duwen, maar uiteindelijk berustte ook hij in remise.

Zo werd de eindstand 5-5. Maar met 3 matchpunten tegen de op papier sterkste tegenstand is er voor DSC1 nog veel mogelijk.

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap