Delftse SchaakSite

Interne competitie [8]

Clubkampioen Gert Legemaat heeft na de achtste ronde de koppositie overgenomen van Michiel van Wissen. Gert versloeg Arno Wiersma, terwijl Michiel het punt deelde met de nummer twee van vorig seizoen: Arend Bosma.

Ditmaal een wat korter verslag dan de vorige keer. Winnen van goede spelers heeft als nadeel dat je dan erg hoog blijft staan. Ik ben dus vrij veel met mijn eigen partij bezig geweest, en heb niet heel veel gezien van de andere partijen. Het leverde me dezelfde uitslag op als vorige week, alleen had ik nu de andere kleur... ;(

Nadat Arno had verzuimd na de opening met f4 actief spel te krijgen, kwam het initiatief bij Gert te liggen. Het bleef een listige stelling, maar Gert bouwde zijn voordeeltje gestaag uit naar een overwinning. Dit betekende dat Michiel zich op de ranglijst gepasseerd zag. Hij speelde namelijk remise tegen Arend Bosma. Na een lang gevecht mistte Michiel "iets". Het kostte slechts een toren. Maar beide partijen zaten in hevige tijdnood, en de zwart toren stond ook vervelend gepend. Arend koos voor de grote afruil. Dit resulteerde in technisch een gewonnen stelling voor Michiel, maar met op vallen staande vlaggetjes en een moeilijk eindspel voor de boeg werd de vrede getekend.

Richard Oranje en Patrick de Bas deelden eveneens het punt. Voor Patrick een goede zaak; hij stijgt naar plaats drie op de ranglijst. Richard, die vorig jaar ook hoge ogen gooide, staat op korte afstand zevende.

Dat betekent dus dat er een een spannende peletonnetje achtervolgers is op de twee koplopers. Gert en Michiel hebben een klein gaatje geslagen, maar ook niet meer. In dat peletonnetje bevind zich ook Kees van der Meer. Hij trof een taaie René Gelpke, die zich met hand en tand verdedigde. Kees had echter de activere stelling, en die stellingen zijn wel aan hem besteed.

Ook Joost Michielsen heeft aansluiting gevonden bij de achtervolgers, al ging dat niet helemaal zoals gepland. Tegen Simon Dirkse leverde een kleine "rekenvout" een kwaliteit achterstand op in plaats van een kleine kwaliteit voorsprong. Simon koos echter een te passieve houding, en gecombineerd met een forse tijdsachterstand ging hij alsnog de boot in.

Ook Dolf Beltz deed goede zaken met een overwinning op Joram op den Kelder. Dolf heeft zich daarmee waarschijnlijk verzekerd van een hoger bord dan Joram komende zaterdag. ;) Dolf staat nu negende.

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap