Delftse SchaakSite

DSC 2 verliest

Hier volgt een kort verslag van de wedstrijd van het 2e team van afgelopen zaterdag.

De wedstrijd begon ongelukkig met 4 mensen die 20 minuten te laat waren gekomen. Verder miste het 2e 2 basisspelers. Die werden vervangen door 2 sterke invallers, Ricardo en Ciprian.

Richard speelde een prima partij, op één zet na. In plaats van af te wikkelen naar een gunstig eindspel maakte hij een blunder en verloor. Patrick speelde tegen de speler met de hoogste rating. Hij weerde zich kranig, maar dolf uiteindelijk het onderspit. Gert kreeg een eindspel op het bord met een pion meer dat vermoedelijk gewonnen was. Hij speelde het echter verkeerd en verloor. Ted had het moeilijk, stond steeds minder, maar wist in een toreneindspel knap remise te behalen. Ricardo speelde een zeer goede partij. Hij wist zijn tegenstander op strakke wijze van het bord te zetten. Bob volgde een verkeerd plan en kwam slecht te staan. Omdat zijn tegenstander onnauwkeurig speelde, kreeg Bob een kans om een taktische wending uit te halen met goede remisekansen, maar hij zag het niet en daarmee was het uit. Ciprian had een ingewikkelde partij. Het eindspel bleek remise te zijn. Hans had over geluk niet te klagen: hij stond verloren, maar zijn tegenstander ging door de vlag. Daarmee was een nederlaag van 3-5 tot stand gekomen.

Het 2e zit nog in degradatiezorgen. Waarschijnlijk zal in de laatste wedstrijd tegen degradatiekandidaat Groningen 3 de beslissing vallen.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap