Delftse SchaakSite

Dubbelslag in Spijkenisse: DSC1 en DSC3 winnen

In Spijkenisse heeft zowel DSC1 als DSC3 gewonnen.
DSC1 won met 6-2; DSC3 deed het met 5-3.

Bij het derde wonnen Onno, Roland en Kees min of meer vanuit de veel beter gespeelde openingen; kreeg Ivar groot voordeel op de hem bekende wijze met zwart en wist hij dit later in winst om te zetten. Pieter wist een betere stelling met een kwal meer niet te verzilveren, kwam nog in grote problemen door twee verbonden vrijpionnen maar wist het nog net te keepen. En invaller Willem-Jan kwam ook uiteindelijk veel beter te staan met eveneens een kwal voorsprong maar liet daarna wat steken vallen en berustte in het verre eindspel in remise.
Op dat moment voldoende voor matchwinst. Martin had zijn dag niet en verloor een stuk en de partij na een onoplettendheid; Lucien speelde voor het eerst sinds een jaar of 20 weer Hollands maar moest erkennen dat zijn tegenstander die opening beter beheerste, verloor een pion en later de partij.

Het 1e heeft nu aan een punt in de resterende twee ronden voldoende voor het kampioenschap! Dat lijkt geen onmogelijke opgave. Op zaterdag 6 april thuis tegen Sas van Gent 2.

Ook voor het 3e lijkt het mogelijk om kampioen te worden; concurrent Dordrecht verloor verrassend waardoor DSC3 nu gedeeld 1e staat! De volgende tegenstander is Eindhoven 2 thuis op 6 april. We zullen zien....

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap