Delftse SchaakSite

DSC5 wint kraker tegen Bobby Fischer/Wassenaar 1

Het vijfde team heeft de cruciale wedstrijd tegen Bobby Fischer/Wassenaar 1 met 4½-3½ gewonnen. Het passeert daardoor het team uit Wassenaar in de ranglijst en staat nu (op bordpunten) eerste.

Er stond al snel een remise op het wedstrijdformulier. Corniel Nobel was in de opening in de fout gegaan, zag dat zijn tegenstander niet profiteerde, en kreeg vervolgens een wilde stelling op het bord waar vervolgens het meeste materiaal werd afgeruild. Toen vonden beide spelers het wel mooi geweest.

Na twee uurtjes spelen zag het er niet slecht uit voor DSC. Sofya Blanter had op het achtste bord al snel een kwaliteit gewonnen, maar moest wel om haar koningsstelling denken. Haar tegenstander dacht met een stukoffer minimaal een pion te winnen maar had net niet diep genoeg gerekend. In plaats van een pion winnen verloor het een stuk. Sofya won de partij vervolgens soepel. Niet lang daarna speelde Reinier remise.
Hij had de koningsstelling van zijn tegenstander versplinterd, maar zag geen mogelijkheden om daarvan te profiteren.

Op de resterende borden stond René Torenstra uitstekend, Marco Anink slecht, Diederik van Heijgen wat minder, en stonden Nancy Kirana en Arno Wiersma ongeveer gelijk.

Het werd 3-1 door Marco. Marco was voortvarend ten aanval getrokken, maar zag daarbij plots een kwaliteit sneuvelen. Objectief gezien zal de stelling wel niet zo best zijn geweest, maar Marco bleef zijn stukken voorwaarts dirigeren. Hij wist daarmee de verloren kwaliteit te heroveren en uiteindelijk zelfs de partij te winnen.

Toen René Torenstra vervolgens zijn duidelijk betere stelling na een bok van zijn tegenstander definitief in een punt om wist te zetten, was het eerste matchpunt binnen. Op de resterende drie borden moest slechs nog een halfje worden binnengehaald.

Dat deed Arno op het eerste bord. In een interessante stelling waarin beide spelers nog op zoek zouden kunnen gaan naar de winst dwong hij zetherhaling af om de matchpunten veilig te stellen.

Dat bleek achteraf een goede keuze te zijn geweest. Dat Diederik zou verliezen was op dat moment wel duidelijk; Diederik had zich van vanuit een slechte opening teruggeknokt in de partij en vervolgens simpel een kwaliteit weggegeven. Hij probeerde het nog wel maar zijn tegenstander bracht het punt soepel binnen.

Dat Nancy op bord 3 verloor was echter een verrassing. Tegen de sterke Eric van der Marel ging ze een paard-eindspel in met een pion meer. Helaas ging dat onverwacht nog mis en moest ze zelfs het hele punt aan Eric laten.

DSC5 staat nu op bordpunten eerste; we hebben 2 bordpunten meer dan Bobby Fischer/Wassenaar 1. Dat belooft een spannend slot van de competite.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap