Delftse SchaakSite

DSC in middenmoot bij NK Snelschaken

J.l. zaterdag 23 februari werd in Den Bosch het NK Snelschaken voor verenigingsviertallen gehouden. Er waren 64 teams van de partij waarvan n van DSC. Wij traden aan met het vijftal Richard Oranje, Patrick de Bas, Bob Voogt, Ivar de Hoogt en Willem-Jan van den Broek en rouleerden volgens een vast schema. Aan de bordvolgorde mocht gedurende de dag niet getornd worden. Op gemiddelde rating namen wij een 31e plaats in. Er werden 18 ronden gespeeld ('vertraagd Zwitsers').

De dag begon niet al te best: nederlagen tegen een kinderviertal uit Sliedrecht en tegen Wageningen. Daarna volgden echter vijf overwinningen op rij en zo stonden wij na 7 ronden met 10 matchpunten gedeeld 8e in het klassement, nog vr En Passant en Voerendaal, twee Meesterklassers met titelambitie. In de ronden 2-7, tijdens onze opmars, scoorden Richard, Patrick en Bob 100%.

Consequentie was nu wel dat we volop tegen de sterkste teams aan de slag konden: HMC 1, Waagtoren 1, Unitas 1, De Toren Arnhem 1, etc. Tijdens de ronden 8-12 bleken deze tegenstanders te sterk; wl wonnen we van het ook niet zwakke HMC 3. Zoals elk team hoopten wij nu op een goede eindsprint. Deze werd met een 3-1 zege op Schaakstad Apeldoorn nog wel goed ingezet maar na drie daarop volgende nederlagen, waaronder tegen het sterke Dordrecht, mochten we niet langer op een prijs hopen.

We eindigden met een gelijkspel tegen Maastricht en een zege op Waagtoren 2 en daarmee werd een gedeeld 36e plaats in de eindrangschikking behaald. Nederlands kampioen werd Charlois Europoort (met onder meer Erik van der Doel), vr LSG (met onder meer Jan-Willem de Jong) en Sissa (met Loek van Wely, die met 17 uit 18 de beste persoonlijke score behaalde).

Persoonlijke scores DSC: Richard 6/15, Patrick 7,5/15, Bob 7/14, Ivar 5,5/14, Willem-Jan 7/14.

Het toernooi is een echte 'aanrader'; hopelijk kunnen we volgend jaar met DSC nog meer van ons laten horen!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap