Delftse SchaakSite

Anish Giri wint simultaan met 34-2

Anish Giri speelde zaterdag 9 februari een simultaan op het Grotius College te Delft. Zie voor meer informatie over de simultaan en het doel (de opbrengst van de actie gaat naar een school in Nepal) waarvoor deze werd gegeven de simultaanpagina.

Anish had in totaal 36 opponenten, 32 tegenstanders wist hij te verslaan, tegen vier man speelde hij remise, geen enkele partij ging voor hem verloren.

Herman Zonderland heeft een prachtige timelaps gemaakt van het evenement. Deze is via de onderstaande link te bekijken:
http://www.zonderland.nl/text.php?catId=65961


Hieronder de tekst van het persbericht van Grotius van vandaag:

ANISH GIRI WINT VOOR NEPAL

DELFT- Anish Giri dwong respect en bewondering af tijdens de schaaksimultaan op de Open Dag van het Grotius College afgelopen zaterdag. Dat hij zou winnen was hij natuurlijk aan zijn stand verplicht. De 18-jarige scholier van het Grotius behoort tot de top dertig van de wereld en is drievoudig Nederlands kampioen. De 36 schakers vonden het dan ook een interessante uitdaging om tegen deze internationale grootmeester te spelen. Na drie uur schaken had Anish 32 partijen gewonnen en vier remises gespeeld.
De schaaksimultaan werd georganiseerd door de Nepalcommissie van de school in samenwerking met de Delftse schaakclub DSC. Dankzij donateurs en bijdragen van de schakers bracht deze actie maar liefst 2100 euro op. Een kwart van deze opbrengst kwam van Anish Giri zelf. Normaal krijgt hij geld voor het spelen van een simultaan, maar nu sponsorde hij het goede doel. Zijn vader is Nepalees en heeft onderwijs gevolgd in Nepal. Grotius College steunt een school in Nepal en betaalt daar drie leraren. Alle reden dus voor de familie Giri om dit doel te steunen. Ook zijn sponsor, kunsthandel Simonis & Buunk uit Ede, deed een extra gift.
Aan de simultaan deden ook vijf basisschoolleerlingen mee. Het was goed om te zien hoe gedisciplineerd en geconcentreerd deze jonge schakers speelden. Anish ging in deze partijen niet voor de snelle winst, maar speelde leuke partijen tegen hen. Ruben Siahaija hield het tegen hem erg lang vol. Uiteindelijk hadden beide spelers nog slechts een koning, een stuk en twee pionnen, maar toen Anish een van zijn pionnen promoveerde tot koningin was er voor Ruben geen ontsnapping meer mogelijk. Als prijs kreeg hij voor zijn prestatie een schaakboek met handtekening van zijn idool.
De remises vielen tegen clubspelers. Voor mij voelt het als een overwinning, glunderde Arnt Veenstra van DSC. Ook Hans van Weteringh van de Edense schaakvereniging was trots op zijn remise. Anish Giri zelf vond de remises tegen Bob Voogt (DSC) en Frank Buunk (Edense SV) het beste. Als beloning kregen ook deze spelers een schaakboek. Deze prijzen waren beschikbaar gesteld door Poppe Dijkhuis, de oudste aanwezige speler, die het samen met zijn kleinzoon opnam tegen Giri.
En nu maar weer leren voor mijn schoolexamens, glimlachte Anish Giri na de simultaan. Door het schaken volgt hij een apart programma op het Grotius College, waardoor hij zonder vertraging in juli zijn tweetalig vwo-diploma zal behalen. Daarna kiest hij vol voor het schaken. Ik wil me twee jaar volledig op het schaken kunnen concentreren om te kijken hoe ver ik kan komen, zei het toptalent.

Voor de foto's, zie:
https://www.dropbox.com/sh/jawigf1luxlj2sc/vVxLSOmpOw

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap