Delftse SchaakSite

DSC5 onderuit bij DD 5

DSC5 heeft een 5-3 nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen DD 5. De nederlaag was volkomen terecht; er is nooit uitzicht geweest op een overwinning.

DD nam twee punten voorsprong door nederlagen van Corniel Nobel en René Torenstra. Corniel liet een toren binnenkomen, waarna zijn tegenstander te veel activiteit had. René ging in een stelling waar ik niet veel van begreep onderuit. Invaller Martin Verolme had ondertussen remise gespeeld; hij had was passiever gestaan maar was niet echt in de problemen gekomen.

De overige borden waren niet heel hoopvol. Arno Wiersma stond als sinds de opening belabberd, en Ton Vissers stond een kwaliteit achter. Sofya Blanter leek daarentegen een pion te gaan winnen, en Diederik had een goede stelling. Bij Rob Smits stond een gelijkstand toreneindspel op het bord.

Ton wist vervolgens nog een remise uit het vuur te slepen, maar Arno verloor op het eerste bord. Daardoor moesten zowel Rob als Diederik winnen. Rob heeft het dapper geprobeerd, maar kwam daardoor totaal verloren te staan. Hij wist toch nog met remise te ontsnappen. Diederik wist in de tijdnoodfase zijn betere stelling niet om te zetten in materieel voordeel, en moest uiteindelijk in een mindere stand in remise berusten.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap