Delftse SchaakSite

DSC8 wint dubbeltje-op-zijn-kant-wedstrijd van Haeghe Ooievaar 3

DSC8 Behaalde een mooie overwinning op Haeghe Ooievaar. Tenminste zo lijkt het. De 5-3-uitslag is mooi, maar het was een dubbeltje op zijn kant. Het had zomaar andersom kunnen zijn.

Aldus teamlid Jan van de Donk. Op een aantal borden zag hij partijen waarbij het voordeel bijna per zet van kleur verschoot. Ook de tijd was op een aantal borden wederom de grootste vijand. Misschien zou dat in een training of partij­analyse­avond eens aan de orde kunnen komen, hoe ga je efficiŽnt met je tijd om.

Gezien het rating­verschil, is 5-3 eigenlijk een matige uitslag. Zeker als je in ogenschouw neemt dat Jan op bord 1 reglementair won vanwege het niet opdagen van zijn tegenstander.

De drie laagste borden, met Herman Zonderland, Rob Scherpenisse en Lito van Reede behaalden vrij vlot een goede overwinning. Anton Frehe en Simon Dirkse zorgden met hun remises, tegen gelijkwaardige tegenstanders, voor het totaal van vijf punten.

Renť Poots ging jammerlijk ten onder tegen een veel zwakkere tegenstander. Edgar Huisman liep na een blunder in de vijfde zet, de gehele partij achter de feiten aan.

Willen we met ons team de vermaledijde - vrij naar Simon Dirkse - derde klasse ontstijgen, dan zullen we de resterende speel­rondes uit een ander vaatje moeten tappen, 6-2 of 7-1 had de uitslag moeten zijn. Ik voorspel dat de bordpunten in deze poule het verschil gaan maken.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap