Delftse SchaakSite

Twee DSC-ers hebben succes bij Druivenschaaktoernooi

In het 64e Druivenschaaktoernooi in 2012 hebben twee DSC-ers groot succes gehad. Kees van der Meer en Edgar Huisman scoorden beiden 100 procent.

Groot succes was er niet voor Arno Wiersma, die het 63e en het 62e Druivenschaaktoernooi had gewonnen. Hij speelde uiteraard in groep 1, waarin verder de sterke routiniers F. Hoynck van Papendrecht en H. van Putten speelden, alsmede de uiteindelijke winnaar A. Kouwenhoven. Arno Wiersma kwam niet verder dan ½ punt.

Groot succes was er wel voor Kees van der Meer in groep 3: drie gewonnen partijen, en met een verheugd gezicht gingen de druiven mee naar huis.

Groot succes was er ook voor Edgar Huisman in groep 12: ook hij boekte drie winstpunten na goede partijen, zoals hij betoogde, zodat ook hij met een mooie prijs naar huis ging.

Simon Broos, groep 7, speelde drie nette partijen, waarin hij het evenwicht wist te bewaren, en kwam op 1½ punt. Ook Ton Vissers, groep 9, moest diep gaan; ook hij verloor niet maar kon er ook geen winnen: 1½ punt.

René Poots kwam wat ongelukkig aan de negatieve kant van de score: 1 punt. Gerrit Bussmann, groep 19, scoorde eveneens 1 punt.

Bert van der Willik, groep 28, kwam tot 1½ punt na een winst, een verlies en een halfje.

Voor het spelpeil behoeven we ons zeker niet te schamen. Groep 1 met Arno Wiersma is het sterkste, naarmate het groepsnummer hoger is, wordt het spelpeil lager.

Groep 31 was de laagste groep. Daarin speelden IM Jan Willem de Jong - 3 uit 3 voor hem - , Michiel van Woerden en Frans Vreugdenhil. Kunt u nagaan hoe sterk de andere groepen waren! Er werd in de lagere groepen dan ook net zo hard gevochten om de punten, als in de hogere. Voor je het weet degradeer je naar groep 31, en die groep heb je voorlopig niet gewonnen.

Het was wederom een zeer geslaagd toernooi, met veel dank aan de organisatie, en de druiven smaken dit jaar voortreffelijk.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap