Delftse SchaakSite

DSC1 wint laatste wedstrijd en Martine Middelveld topscoorder 2D

DSC1 heeft het seizoen goed afgesloten door te winnen van Venlo. We kregen hierbij een beetje hulp van de tegenstander, helaas had Venlo problemen om spelers te vinden waardoor ze maar met 6 man kwamen opdagen. Een snelle voorsprong van 2-0!

Kersverse Dr. Marten had een typische Wortel-partij: niet tevreden met de opening, maar na tegengestelde rokades kwam zijn aanvalsinstict boven drijven en werd de koningstelling van Joep onder vuur genomen. Na het openen van cruciale lijnen en diagonalen was het snel afgelopen en tekende Marten, volgens zijn zeggen 'voor het meest belangrijke punt van het seizoen' (theoretisch hadden we deze wedstrijd 3 bordpunten nodig om met geen mogelijkheid te degraderen).

Sebastiaan speelde een goede partij; hij won een pion maar had lichte activiteits-problemen. Toen deze waren opgelost stonden er nog 5 minuten op de klok voor 20(?) zetten. Een enorm spannend tijdnoodsduel volgde, waarin Sebastiaan pardoes een stuk in de penning zette en die vervolgens verloor, maar door een fout van zijn tegenstander nog gebruik had kunnen maken van onderste-rij penningen. Helaas ging het allemaal te snel en na reconstructie kon zijn tegenstander opeens mat op de onderste rij zetten. 3-1

Talitha voelde zich helemaal thuis in de Siciliaan die op het bord kwam en ging er goed voor zitten. Ze kon de ideale zet ...d5 doorzetten, maar wits stukken stonden goed opgesteld en zwart had lichte ontwikkelingsachterstand. Geen van beiden kwam tot een echt gevaarlijke koningsaanval, waarna afgewikkeld werd naar een 2T - T+2paarden eindspel. Helaas gingen een paar torens eraf, waarna de overgebleven toren in combinatie met een vrijpion sterker bleek te zijn dan twee paarden. 3-2

Martine, onze topscoorster, speelde op bord 1 en kreeg met zwart een lastige stelling. Haar tegenstander won met een mooie truc een belangrijke pion op d5. Maar Martine kreeg wat activiteit, en kon gebruik maken van een penning waarmee ze 'met een nog mooiere truc' een kwaliteit won. Het resterende eindspel was waarschijnlijk remise, omdat de twee lopers van wit zwarts toren en loper buiten de deur konden houden. Met een beetje geluk voor Martine ruilde haar tegenstander echter een paar lopers, waarna de vrijpion en de toren beslissend waren. 4-2.

Joram had aanvankelijk een ietwat saaie partij. Joram bleef echter geduldig zitten - mede omdat hij niet zo goed kan lopen door een blessure - en wachtte het eindspel af. Zijn tegenstander had ergens een pion geofferd en later nog een. Dit kwam hem in het toreneindspel duur te staan, Joram kon met zijn actieve toren de andere pionnen van wit opeten wat genoeg was voor de winst. 5-2.

Als laatste was Lisa bezig (verassing?!) In een goede partij met tegengestelde rokades wisselde de kansen, waarschijnlijk stond ze ergens heel goed, maar het eindspel was toch lastig. Zonder een moment echt in gevaar te komen ontwikkelde het 2T-L tegen 2T-P eindspel zich in een toreneindspel waarin beide spelers een vrijpion over hielden. Remise en 5.5-2.5

Martine is topscoorster van klasse 2D geworden met 7 uit 9 en een TPR van 2340. Een hele goede prestatie, Gefeliciteerd Martine!!

Bij deze wil ik het team bedanken voor de inzet gedurende het hele seizoen en vooral in de laatste wedstrijd ! :thumb:

 DSC12153-Venlo21875½-2½
1Martine Middelveld2137-CM Rainer Montignies22531-0
2Pauline van Nies2114-NO 1-0R
3Sebastiaan Smits2187-Rudi van Gool22220-1
4Martin Glimmerveen2050-NO 1-0R
5Talitha Munnik2013-Thijmen Smith22160-1
6Marten Wortel2307-Joep Nabuurs22061-0
7Joram op den Kelder2297-Henk van Gool21391-0
8Lisa Hortensius2118-Carsten Fehmer2086½-½

er zijn 8 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap