Delftse SchaakSite

DSC4 op bezoek in de stad met de drie torens

Blijkbaar maakten wij een vreemde indruk toen we door de straat liepen.
"Komen de heren schaken?" werd mij in eens gevraagd.
"Ja" stamelde ik verbaasd, alsof die dat aan onze neus kon aflezen.
De goede man leidde ons feilloos naar het thuisfront van de plaatselijke carnavalsvereniging "Kruip door sluip door".
Waarschijnlijk hadden we het zonder hem nooit gevonden.
Eenmaal binnen gekomen had je nog je TomTom nodig om bij de borden te komen.
Dit soort dingen vallen extra op als er niet veel meer op het spel staat.
Alzo, Arno trof het niet aan bord 1. Zijn tegenstander wist Arno's spel met kleine pestzetjes onderuit te halen. Kleine troost voor Arno: er schijnt bij ons dit jaar een vloek te rusten op bord 1. Maakt niet uit wie er zit.
Willem-Jan kreeg een koningsaanval voor zijn kiezen. Probeerde middels een kwaliteitsoffer actief tegenspel te krijgen. Dat was helaas van kort duur. Zijn tegenstander haalde zorgvuldig alle grappen van Willem-Jan uit de stelling en toen bleef er niets meer over.
Evert sloeg in een Franse Winawer met Dd8-Da5-Da4 met zijn dame op b7. Dat had zijn tegenstander nog nooit meegemaakt. Klopt, dit was de eerste keer dat hij tegen mij speelde. Helaas zat er niet meer dan eeuwig dameschaak in de stelling. Dankzij een supersnelle remise ben ik wederom uw reporter.
Pieter kwam onder druk te staan in een Philidor verdediging. Beide leken elkaar in slaap te sussen, totdat wit een pion offerde. Ik dacht nog zo:"Wakker worden, Pieter!" Dat hoorde hij niet en deed prompt een minder nauwkeurige zet. Hierdoor kreeg zijn tegenstander ruime compensatie. Vanaf dat moment had Pieter meer belangstelling voor het uiterlijk van zijn tegenstander dan voor het bord. Meer zeg ik niet.
Hans had het helemaal naar zijn zin aan bord 6. Zonder de druk van het eerste bord speelde Hans een frisse Franse doorschuiver. Kwam van lieverlee een paar pionnen voor. Werd in geruild voor een kwaliteit. Wist technisch interessant eindspel van toren tegen paard mooi te winnen. Proficiat, Hans! Zijn tegenstander was nota bene degene die ons de weg had aangewezen.
Jolle begint ook al zijn draai te vinden in dit team. Na 4 nullen begint Jolle in eens heel goed te schaken. Ook nu weer was het een genot om hem te zien spelen. Als een ware professional wist hij zijn tegenstander praktisch in zetdwang te brengen. Dat leverde hem uiteindelijk een kwaliteit voor een loper op. Dit uiterste boeiende eindspel wist hij op een haar na net niet te winnen. Ga zo door, Jolle, en de punten komen vanzelf.
Edgar speelde ook al een Franse doorschuiver, maar nu met a2-a4. Dat was volslagen nieuw voor mij. Uiteindelijk bleek zijn tegenstander toch een maatje te groot voor hem te zijn. Jammer Edgar, volgende keer beter.
Martin was vergeten dat er bij dit spel geslagen mocht worden. Toen ik hem dat vertelde, was het te laat. Zijn tegenstander had toen al enorme druk op zijn stelling opgebouwd. Kleine troost voor Martin: Zelfs Petrosjan had dit niet gered.

Al met al een pijnlijke nederlaag die gelukkig heel goed weggespoeld kon worden met overheerlijk plaatselijk gebrouwen bier.

 De Drie Torens1982-DSC Delft 418666-2
1Wilbert Kocken2085-Arno Wiersma19731-0
2Bert-Jan Panjoel2001-Willem-Jan van den Broek18831-0
3Huub Leemans2016-Evert van der Hooven1851½-½
4Ad Feelders2000-Pieter Goossens18711-0
5Joost van den Bighelaar1990-Hans Stam20910-1
6Arnoud Jansen1959-Jolle Lont1800½-½
7Rick van Loy1964-Edgar Huisman16001-0
8Berry Brand1837-Martin Verolme18631-0

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap