Delftse SchaakSite

DSC10 wint weer van Paris

Gisteren heeft DSC10 fraai van Paris 1 gewonnen, met ruime 5-1 als uitslag. Daarmee is het team duidelijk een weg aan het inslaan richting promotie, ook in de tweede competitiehelft.

Zoals we al vorige keer, toen we tegen Paris moesten, hadden vernomen was het club gezellig en klein. Met een meespelende wedstrijdleider en maar één team, deze keer hadden ze geen meisjes meegenomen om bier aan te voeren, maar speelde er wel opmerkelijk genoeg voor zo’n kleine club een dame mee in het team. Toen we na een aantal problemen met parkeren en de sociëteit Phoenix vinden wegens al het graafwerk rondom binnen kwamen, moesten nog een aantal technische problemen opgelost worden. Maar, nadat we vrolijk een van de borden tot bord 1 hadden vernoemd, ging het meteen wat vlotter en konden we al snel aan de wedstrijd beginnen.

Al snel kwamen Eric Wagter (bord 5) en Ernst Hanewald (bord 6) een overwinning melden. De tegenstander van Ernst liet zichzelf (onnodig zoals hij beweerde, omdat de stelling niet dwingend was) mat zetten. Toen stond DSC 2-0 voor.

Helaas verloor Joop van Ham (bord 2) een dame tegen een loper in zijn stelling, waardoor hij in een eindspel belandde met een toren en een loper tegen dame en een toren. Met een verstrooid pionstructuur en geen aanvalsmogelijkheden, moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De stand werd 2-1, en Paris keek hoopvol uit naar de overgebleven drie borden.

Bij die tijd stond Karel Vandenberghe op bord 4 al een paard en een paar pionnen voor, zonder redelijke compensatie voor zijn tegenstandster, terwijl Jordy Krempel op bord 3 net een toren wist te winnen.

Op bord 1 had Sofya Blanter een tijd lang een gelijkwaardige stelling, maar had uiteindelijk mooi de lopers weten af te ruilen wat resulteerde in een directe pionwinst en open lijn bezetting. Toen er ook nog een niet pareerbaar tactiek op het bord kwam, gaf haar tegenstander op. Daarmee was een remise al binnen. 3-1 voor DSC.


Op bord 3 speelde de tegenstander van Jordy tot de laatste restjes. Met een loper en een paard tegen de twee torens van Jordy en een vrijpion, was het al eigenlijk uit, maar hij bleef taai het promotieveld verdedigen. Uiteindelijk werd er een kwaliteit geofferd, en bleef er alleen een toren achter van Jordy tegen een zooi pionnen. Toen gaf zijn tegenstander op.

Niet veel later wist ook Karel zijn voorsprong te vergulden en kon DSC een mooie uitslag van 5-1 noteren. De tweede competitiehelft is begonnen, en DSC10 begint het met een fraaie winst.

 Paris 1 DSC101-5
1J.Becker-Sofya Blanter0-1
2M.J.A. Westerouen van Meeteren-Joop van Ham1-0
3S. Blok-Jordy Krempel0-1
4N. Tavakolly-Karel Vandenberghe0-1
5M.E. Attema-Eric Wagter0-1
6J.M. van Wessem-Ernst Hanewald0-1

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-4400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap